Čas odluke, ili se igrice nastavljaju, pitaju se u Laktašima, pred derbi sezone!

Derbi, ali donjeg dijela tabele, jer Laktaši i Borac iz Kozarske Dubice nalaze se na listi najugroženijih, pored davno otpisanog Minerala. Njihovu sudbinu punu zebnje djele dobojski Željezničar, Ljubić i Ozren, ali sigurno je jedno, da pobjednik obračuna u “ravnom” Lijevču Polju korak je bliže luci spasa.

Obje ekipe imaju svoje računice, ali i stvarnost od koje danas žive. Laktaši životare, bez rukovodstva kluba, obezglavljeni, ali četa mala, ali odabrana predvođena kapitenom -trenerom Bajićem čvrsta je u namjeri da osvijetla obraz i d iz ove bitke izađe kao pobjednik!

Ono čega se najviše pribojavaju u Laktašima jeste oreol koji Borac nosi sa sobom poslednjih nekoliko kola, a to je da je tim sa “Đolova” zaštićen kao medvjed u vrijeme lovostaja! Iako nigdje nije zvanično eksponiran, Dragan Banjac sasvim sigurno vuče konce, a to e lako moglo prepoznati u duelima Borca protiv trnske Sloge, ali i Ljubića, te na gostovanju kod Proletera. Može li jedan čovjek prevariti cijeli sistem, ostaje pitanje, ali ako su “mudre glave” u FSRS odlučile da Borac ostaje na drugoligaškom Zapadu, onda će tako biti! Plakaće se u Petrovu, Prnjavoru, Laktašima ili Doboju.

I utakmica u Laktašima ponudiće puno odgovora, ali jedno je sigurno, u subotu, 13. maja od 17.30 časova ma terenu neće biti milosti, niti sa jedne strane. Neka pobjedi bolji, a medvjeda je i onako sve manje i kad je lovostaj na snazi,….