Golmana Radnika Nikolu Lakića slave u Bijeljini, jer je on jedan od najzaslužnijih što se njegov tim plasirao u četvrtfinale Kupa BiH.

Ovaj 27-godišnji čuvar mreže je u penal-seriji odbranio dva jedanaesterca igračima Čelika i tako svom klubu trasirao put među osam najboljih u najmasovnijem takmičenju. Poslije regularnih 90 minuta pred 9.000 gledalaca na “Bilinom polju” rezultat je bio 0:0, a onda je Lakić u drugoj seriji zaustavio udarac Selima Žune, a potom u petoj i Tarika Zukića i obradovao sve u redovima Radnika, ali i pristalice Bijeljinaca.

LAKIĆ BRILJIRAO U ZENIČKOJ NOĆI!

– Penali su uvijek lutrija, ali sam se nadao da ću imati uspjeha. U finišu susreta samo sam čekao da istekne regularno vrijeme i onda sam se maksimalno koncentrisao i uspio sam, eto, da pomognem klubu da se plasira u četvrtfinale. Plasman među osam najboljih u najmasovnijem takmičenju biće sigurno stimulans za sve nas u klubu pred proljećna iskušenja, gdje nam je cilj da ostanemo u gornjem dijelu tabele – naglasio je Lakić.

Njegove sjajne odbrane u penal-seriji dobijaju na težini kada se zna da ovaj čuvar mreže zbog povrede nije odradio veći dio dosadašnjeg dijela priprema.

– Trenirao sam prvu sedmicu i praktično pet posljednjih dana pred ovaj duel. Na početku priprema zaradio sam rupturu mišića, ali je sada sve u redu i nadam se da će me povrede mimoići u nastavku sezone, ali i u nastavku karijere – rekao je Lakić.

Pohvalio je sjajnu atmosferu na stadionu u Zenici ne samo tokom susreta, već i poslije njega.

– Pristalice Čelika zdušno su bodrile svoje ljubimce tokom svih 90 minuta, kao i prilikom izvođenja penala. Iako su na kraju eliminisani ovacijama su ispraćeni sa stadiona, ali i mi smo dobili čestitke i veliki aplauz prilikom izlaska s “Bilinog polja”. Iako je Čelik trenutno u Drugoj ligi FBiH još jednom se pokazalo koliko Zeničani vole fudbal, ali i da ovaj klub i grad zaslužuju premijerligaša. Nadam se da će se uskoro, baš kao i mi, vratiti u elitu BiH – nastavio je Lakić.

Osvrnuo se malo i na situaciju u klubu, ali i predstojeći nastavak sezone u prvoligaškom karavanu Republike Srpske.

– Stanje u Radniku je iz dana u dan sve bolje i bolje. Kada se samo sjetim da smo na početku sezone bili u veoma teškom položaju, ali je na sreću to sada prošlost. Želja svih u klubu jeste da se u nastavku sezone zadrži mjesto u gornjem dijelu tabele, ali i da se vrši dalja stabilizacija kluba na svim poljima. Lijepo je vidjeti da je među igračima sve veći broj onih koji su s područja Bijeljine i to bi trebalo da bude putokaz za budućnost – dodao je Lakić.

“Glas Srpske”