Nakon poprilično turbulentnog prelaznog roka, tokom kojeg je održana i Skupština kluba na kojoj je podršku dobila dosadašnja uprava, FK Tekstilac formirao je tim sa kojima će nastojati ostvariti takmičarske ciljeve u predstojećoj sezoni.

Iako su zadržani ključni igrači poput Perovića i Jolovića, ekipa je pretrpila brojne promjene tako da su izmijenjene gotovo sve linije tima. Navijačima Tekstilca najpoznatiji novajlija je svakako Zrenjaninac Miodrag Rudan, 23-godišnji beskompromisni vezista, koji je već nastupao u plavom dresu.

Nakon dugo vremena došlo je do promjene na poziciji “jedinice”. Mjesto među stativama, umjesto dosadašnjeg kapitena Dejana Plisnića, zauzeo je 21-godišnji golman Benjamin Čolaković, koji je u redove “krojača” stigao na pozajmicu iz premijerligaša Tuzla siti i koji je već na debiju pokazao veliki potencijal. Konkurenciju u zadnjoj linij pojačao je njegov vršnjak Luka Banović, štoper koji je karijeru započeo u banjalučkom Borcu, a potom nastupao u niželigašima Karaqnovcu i Laktašima.

Dobar utisak na debiju ostavio je krilni napadač Nikola Babić, strijelac vodećeg gola u pobjedi nad Jedinstvom iz Brčkog (2:1). Karijeru je započeo u mlađim kategorijama Borca, a nastavio u Slobodi iz Mrkonjića, gdje nažalost dolazi do niza povreda koje su ga odvojile od terena na duži period. Protekle sezone nastupao je za Kozaru, a u 7 susreta jednom se upisao u strijelce.

– Na poziv trenera Ćuluma sam došao u Tekstilac sa željom da odigram dobru polusezonu, da opravdam očekivanja i da se dođem na mjesto koje mi pripada mi pripada. Krasi me brzina i dobar “tajming” za ulazak u šansu, a ovaj gol mi je dobro došao na početku zbog samopouzdanja. Nadam se da ću protiv Ljubica nastaviti sa golgeterskim nizom – kaže 24-godišnjak koji može da “pokrije” i poziciju klasičnog napadača.

Brzinu i probojnost po bokovima četi Čedomira Ćuluma trebao bi donijeti i ofanzivac Mihajlo Savanović, igrač koji je sakupio i premijerligaško iskustvo sa banjalučkim Borcem, kao i internacionalne nastupe u Srbiji i Austriji. U Derventu je stigao iz prijedorskog Rudara.

– Sa trenerom Ćulumom se poznajem duži niz godina, sa njim sam i dijelio svlačionicu u Slobodi i veliki smo prijatelji van terena. Znam o kakvom se profesionalcu radi i nakon što nisam uspio da nađem anganžman u inostranstvu i Premijer ligi BiH rado sam se odazvao njegovom pozivu. O Tekstilcu sam čuo sve najbolje, dugo je standardni prvoligaš, svi fudbaleri su uvijek imali samo riječi hvale. Bio sam van terena desetak dana, ali sam već odradio nekoliko treninga i ako sve bude u redu možda već za vikend da pokažem ono zbog čega sam doveden optimističan je Savanović.

Inače, ekipu su u ovom prelaznom roku napustili Duško Pećić, Boris Aljetić, Slađan Stupar, Stefan Milojević i Branislav Ćirić.

“Derventa Cafe”