Izvučeni su parovi 1/16 finala Kupa Bosne I Hercegovine. Nažalost iz Kupa BiH odustala je jedna ekipa iz područja pod patronatom FSRS,a riječ je o Slogi iz Doboja, pa je federalna ekipa Klis Buturović polje tako bez borbe prošla među 16 ekipa.  To znači da je  pored tri premijerligaša, RS umjesto osam ostala sa sedam klubova u najmasovnijem takmičenju.

Već prva runda ponudila je nekoliko zanimljivih parova, a izdvajaju se svakako dueli na Bilinom Polju, gdje će Čelik ugostiti Krupu, kao i onaj na stadionu “dr Milan Jelić” gdje će kod Alfa Modriče gostovati banjalučki Borac. Zanimljivo da će ova dva rivala sastati se i u borbi za bodove, u odgođenom meču 5. kola Prve lige RS koji je na program 26. septembra.

Premijerligaški duel gledaćemo i u Etno Selu Stanišići, gdje će borbu za prolaz dalje voditi Zvijezda 09 i Mladost Doboj kod Kaknja.

Radnik iz Bijeljine svoj put kreće iz Gradiške, I duela sa Kozarom, dok bi zanimljivo moglo biti i u Gornjem Crnjelovu gdje će Sloga biti domaćin sve boljoj Slaviji.

Pehar Kupa BiH brani tim Željezničara koji je u u finalu bio bolji od Krupe.

Dueli ove runde takmičenja igraju su 19. septembra (srijeda), a na rasporedu je jedan meč. U slučaju neriješenog rezultata odmah se pristupa izvođenju jedanaesteraca.

Parovi 1/16 finala Kupa BiH:

Igman (Konjic) – Rudar Prijedor

Kozara (Gradiška) – Radnik (Bijeljina)

Velež (Mostar) – Sarajevo

MoševacRudar (Kakanj)

Tuzla Siti – Zrinjski (Mostar)

Čelik (Zenica) – Krupa (Krupa na Vrbasu)

Zvijezda 09 (Etno selo Stanišići) – Mladost (Doboj kod Kaknja)

Alfa Modriča – Borac (Banjaluka)

Metalege (Jajce) – Sloboda (Tuzla)

Sloga (Gornje Crnjelovo) – Slavija (Istočno Sarajevo)

Pobjeda (Tešanjka) – Zvijezda (Gradačac)

TOŠK (Tešanj) – Goražde

Bosna (Visoko) – Gošk (Gabela)

Mladost (Kikači) – Leotar (Trebinje)

Široki Brijeg Željezničar (Sarajevo)