Već u 1/8 finala Kupa BiH, fudbal Srpske spao je je na jedno ime! Tačnije među osam najboljih ekipa u najmasovnijem takmičnju plasirao se jedino banjalučki Borac, koji je u srpskom okršaju protutnjao kroz Etno selo Stanišići, ponizivši vijezdu 09. Na kraju je bilo 0:6, ali čini se da su izabranici trenera Branislava Krunića spustili gas sa papučice, i moglao je na kraju biti i dvocifren rezultat.

Strijelci za “crveno-plave” bili su Stojan Vranješ (3), Srđan Vujaklija (2) i Bojan Marković. Zaita odlična uvertira banjalučana pred derbi sa Željezničarom, pred svi se nadaju ispunjenim Gradskim stadionom.

U duelu dva Rudara u Prijedoru, slavio je onaj iz Kaknja, i to nakon jedanaesteraca (4:5). U regularnom toku bilo je 0:0. Očekivalo se više od ekipe koja neskriva premijerligaške ambicije, a to je nedavno istakao i predsjednik Upravnog odbora Milunović, koji je od ovog takmičenja očekivao polufinale. Ipak “zeleno-crni” su stali dvije stepenice manje….

I na kraju u Prnjavoru, Ljubić se nosio se Goškom (0:2). Poražen je na kraju, ali ostaje utisak da je sastav iz Prnjavor ai u ovom Kup takmičenju pružio maskimum, i bio prijatno iznenađenje, jer je bio jedini drugoligaš u ovoj fazi takmičenja.