Fudbalski klub Mladi Krajišnik proslavio je 45 godina postojanja i rada, a svečanosti koja je organizovana u društvenom domu u Kukuljama prisustvovalo je blizu 400 članova, prijatelja i simpatizera ovog kluba iz Srpca, Gradiške, Laktaša, Prnjavora, Banjaluke i drugih opština i gradova u okruženju!

Ova manifestacija je bila i svojevrsno donatorsko veče jer su sredstva prikupljena prodajom ulaznica i tombolskih listića usmjerena za rad ovog sportskog kolektiva.

Sekretar kluba Radojica Vidović zahvalio se svim gostima na odzivu i istakao da ovolika podrška njihovom radu svjedoči da je pred Mladim Krajišnikom svjetla budućnost.

– Već petnaestak godina smo stabilan član Područne lige Gradiška, kako u finansijskom tako i u igračkom pogledu. Dosta smo uradili na izgradnji infrastrukture, od tribina koje smo podigli prije desetak godina, do svlačionica i pomoćnih objekata. Nadamo se da ćemo uz pomoć donatora uspjeti prekriti tribine, kako ih ne bi uništio zub vremena. Ambicija nam je da ostanemo stabilan četvrtoligaš i da sa srbačkom Slogom pokušamo napraviti školu fudbala koja će okupiti talentovanu djecu iz cijele opštine – rekao je Vidović.

Fudbal u Kukuljama se igrao na travnatim terenima još 50-ih godina prošlog vijeka a sadašnji stadion izgrađen je 1976. godine. Od tada do danas, Mladi Krajišnik nije prestajao da se takmiči, a prvenstvene utakmice su se igrale čak i za vrijeme Odbrambeno-otadžbinskog rata.

Sadašnju upravu kluba, pored Radojice Vidovića, čine predsjednik kluba Željko Golub i direktor Ljubomir Vidović. Njihovim angažmanom u narednom periodu očekuje se podrška Fudbalskog saveza Republike Srpske koji je najavio da će pružiti finansijsku pomoć.

– Trudimo se da pomognemo svim klubovima u Republici Srpskoj pa tako i Mladom Krajišniku koji očigledno ima veliki broj pristalica. Veliki broj fudbalskih entuzijasta je došao na ovu manifestaciju kako bi podržao rad Mladog Krajišnika što je veoma značajno jer je u današnjem vremenu izuzetno teško da klubovi opstanu – rekao je generalni sekretar Fudbalskog saveza Republike Srpske, Ognjen Valjić.

Mladi Krajišnik svake godine dobija i finansijsku podršku iz opštinskog budžeta, bez čega ne bi mogli funkcionisati. Iz Opštinske uprave su upućivali i novčane donacije za izgradnju infrastrukture kluba u proteklom periodu.

– Ovaj lijep jubilej svrstava Mladi Krajišnik u najstarije sportske kolektive na području naše lokalne zajednice i upućujem iskrenu čestitku cjelokupnom kolektivu, upravi i fudbalerima, ali svim drugim igračima i fudbalskim radnicima koji su prošli kroz klub u ovih 45 godina. Opština Srbac nastoji na pravi način podržavati njihov rad a trudiće se da i u budućnosti doprinese opstanku i napretku ovog kluba – rekao je načelnik opštine Mlađan Dragosavljević.

Među brojnim gostima prisutni su bili predsjednik Područnog fudbalskog saveza Gradiška Miloš Brkić, predsjednik Opštinskog fudbalskog saveza Srbac Branko Grahovac, odbornici i sekretar Skupštine opštine Srbac i brojni privrednici iz Srpca i okruženja.

Tokom manifestacije, autor monografije o 75 godina Sloge i srbačkog fudbala, Željko Babić, uručio je svoju knjigu sekretaru Radojici Vidoviću, budući da se i Mladi Krajišnik svojom bogatom prošlošću upisao u istoriju fudbala na ovim prostorima.

Pored svečane večere i tombole sa bogatim fondom nagrada, goste su zabavljali estradni umjetnici Baja Mali Knindža, Jovan Perišić i Milijana Drljača.