Aktuelni šampioni Bosne i Hercegovine KK Revta je u finalu Kupa Republike Srpske, koje je igrano u Gradišci, osvojila prvo mjesto.
U sklopu niza manifestacija koje su se održavale za Dan Republike Srpske je igrano i finale Kupa Republike Srpske u kojem su se sastale ekipe KK Revita, KK Borac, KK Ada i KK Hercegovac.
Najkvalitetnije ekipno takmičenje koje organizuje Kuglaški savez Republike Srpske je po 27 put održano u Gradišci na kuglani “Gradiška”, a ekipa KK Borac je u ovom takmičenju najuspješnija sa 7 trofeja.
Tokom ranije odigranih kvalifikacionih nastupa u kojem je učestvovalo 9 ekipa iz Republike Srpske za finale su se izborile sve tri banjalučke ekipe, koje su ujedno i učesnice Premijer lige BIH, kao i ekipa KK Hercegovac iz Bileće.
Finale je počelo veoma neizvjesno i oprezno što se tiče svih ekipa, te su tokom prva tri bloka ekipe Revite, Ade i Borca su bile rezultatski jedna uz drugu što se moglo donekle i očekivati, jer su ekipe izašle sa ponajboljim igračima. Tokom trećeg i četvrtog bloka su se stvari lomile, a ekipa Revite se odvojila od pratioca Ade i Borca koji su zaostajali 65 i 75 čunjeva za vodećim. Poslednji blok nije prošao bez
uzbuđenja jer je ekipa Ade imala izuzetno raspoloženog igrača u svojim redovima dok se prednost Revite topila, ipak izmjenom na poslednjoj stazi Revita u poslednjih 7 hitaca sačuvala prednost ispred ekipe Ade i odbranila trofej upisavši se šesti put kao osvajač ovog takmičenja.
Sama pobjeda mnogo znači jer osim sjajnog početka godine i trofeja prvim dvema ekipama ovog takmičenja obezbjeđen nastup u Finalu Kupa BIH i veoma izvjesno učešće u evropskim takmičenjima.