Novi-stari Šampion Bosne i Hercegovine za ovu godinu je KK Revta koja je u 22. kolu Premijer lige BIH izuzetno ubjedljivo savladala ekipu KK Željezbičar sa 6:2

Kuglaška publika je sa nestrpljenjem očekivala ishod poslednjeg kola u kome se odlučivalo o šampionu Premjer lige BIH za ovu godinu. Banjaluka ima novog starog šampiona, a da im trema nije kao prije dvije godine uticala na igru, pokazala je i ubjedljiva razlika u čunjevima od čak +281 čunj za Revitu.

U prvom paru sjanim nastupima Paštar Đorđa sa 628 i Andrić Siniše 607 su osvojena 2 meč poena i napravljena ogromna razlika od čak +189 za domaće. Džajić Mladen je bio na visini zadatka i sa 612 protiv Safundžije Dženana 538 pečatirao pobjedu i slavlje je moglo da počne praktično. Kombinacija Vajkić/Mandić 546 je izgubila prvi meč poen od Salman Enesa 582 no to nije bitno uticalo na rezultat. U poslednjem paru sjajnim izdanjem je ove godine i možda najbolji pojedinac Revite ove godine, Vladimir Gurešić sa 630 spustio zavjesu na sjajnu sezonu za ovu ekipu, dok mu je u tom pomogao Slavko Prijić sa 581 koji je bio slabiji od Herende Izudina 603.

Ovo je sigurno jedna od najuspješnijih sezona ikad za bilo koji sportski kolektiv u Bosni i Hercegovini a pogotovo u Republici Srpskoj jer nakon što je ekipa Revita u Oktobru 2018 na 30. Svjetskom kupu u Zagrebu osvojila 7. mjesto, kao najveći uspjeh BIH kuglanja ikada, uslijedile je učešće u 1/8 f Lige šampiona, osvajanje Kupa Republike Srpske a sada i Premijer lige BIH.

Kompletiranje popularne triplete može već uslijediti za vikend kada sa na kuglani Borik igra polufinale i finale Kupa BIH 2019 u kome će se ekipa Revite za ulazak u finale boriti sa starim rivalima ekipom Posušja.