U prostorijama FK Borac danas je predstavljen novi trener Darko Vojvodić. Nekadašnji šef struke Sutjeske iz Foče, Proletera iz Teslića, zvorničke Drine, tuzlanske Slobode, Radničkog iz Lukavca, GOŠK-a iz Gabele (u dva mandata), Slavije iz Istočnog Sarajeva, Travnika, Zvijezde iz Gradačca i Sloge iz Siminog Hana potpisao je ugovor do kraja sezone sa banjalučkim klubom uz opciju produžetka istog ukoliko obe strane budu zadovoljne.

– Moji prvi utisci su odlični. Borac je ogroman klub i mora da se bori za šampionsku titulu ovdje. Nadam se da ću se odužiti na povjerenju koje mi je ukazano. Moje je da radim i da napravimo rezultat, a teren mi je kancelarija. Imamo mi i određenih problema, ali ćemo ih rješavati. Nadam se da ćemo opstati – bilo je prvo što je rekao Vojvodić na današnjem predstavljanju.

Predsjednik Borca Branko Kovačević nije krio zadovoljstvo što je sklopljen ugovor sa Darkom Vojvodićem.
– Našli smo kvalitetno rješenje. Lako smo našli zajednički jezik i nadam se da ćemo napraviti rezultat i produžiti ugovor sa Darkom na kraju sezone- istakao je Kovačević.
Darko Vojvodić dugo nije bio u Banjaluci. Po dolasku u klub nije krio iznenađenje kako Velikan iz Platonove danas izgleda.
– Nisam znao da je Borac ovako infrastrukturno napredovao. Mi na terenu moramo se podići na taj nivo. Da mi je neko rekao da će se Borac boriti za opstanak prije izvjesnog vremena, ne bih mu vjerovao, ali izvući ćemo se – optimista je Vojvodić.
Novi trener Borca generalno je zadovoljan igračkim kadrom i naglašava da tim ima još rezerve koje nije prikazao.
– Mi imamo dobar igrački kadar. Moramo Puzigaću rehabilitovati, nekako mi je zapao u neku apatiju, ali on je iskusan igrač, vratićemo ga. Nama treba jedan iskusan golman i još jedan špic, to je pod obavezno – jasan je Darko Vojvodić.
U naredna dva kola Lige za opstanak Borac je domaćin Vitezu i GOŠK-u.
-Vitezu je sve podređeno. Moramo pobjediti i njih i GOŠK. Igračima neće izaći sa terena dok ne dobiju oba ta meča! Spremićemo se dobro i pobjediti – zaključio je Darko Vojvodić.

Stručni štab
Darku Vojvodiću pomagaće Marko Maksimović, Radovan Gajić, te trener golmana Vlado Damjanić i kondicioni trener Nemanja Zlojutro.
– Sastav stručnog štaba je najmanji problem. Sve su to sjajni momci, vrijedni i siguran sam da ćemo imati vrhunsku saradnju. Svi smo mi u službi Borca – kategoričan je Vojvodić.