U kanjonu “Tijesno” uvijek je vjetrovito, plahovito….Tako je i na fudbalski način, a to su na svoj koži najbolje osjetili prijedorčani!

Na premijeri nove sezone, u derbiju kola Krupa je razmontirala Rudar Prijedor (4:0), i tako svima stavila do znanja da se neće tako lako odreći duple krune, koju je mukotrpno osvojila u prošlom šampionatu.

Bilo je to “ol raund” izdanje izabranika trenera Vadimira Ilića, koji su pokazali još jednom da njihova igra ima i glavu i rep, i da je prava šteta, što nisu u rangu više, jer po mnogo čemu to ovaj sastav, i mjestašce na obalama Vrbasa i te kako zaslužuju.

Dva rana pogotka Nuhanovića (4) i Mrzića (8) pokopali su sve nade gostiju iz Prijedora da bi mogli di pozitivnog rezultata, a domaćinu dalo krila da ostatak meča pleše po sopstvenim notama i mirno privede kraju meč, koji je najavljivan kao veliki derbi kola, ali u praksi malo od toga je viđeno….

Nikola Babić je u 30, minutu utrostručio prednost Krupe, a Mrzić svojim drugim pogotkom na startu nastavka samo potvrdio dominaciju sastava koji mnogo obećava, i to već sada na startu pokazuje na zelenom terenu.

Teško je izdvojiti bilo kojeg pojedinca u Krupi, jer kao kolektiv djelovali su odlično! Uz dvostrukog strijelca Mrzića, odlični su bili Mitrović i Petrović, a povratnik Redžić davao je ton igri. Impresivno djeluje Perović, jer cijel koncepcija igre stavljena je na njegova pleća, koju on odlično nosi, a posebno je impresionirao mladi Luka Babić, koji je zbog povreda nekolicine igrača, na moranje odigrao na poziciji štopeta, i pokazao sav raskošan talent. Jednostavno, nije bilo slabog mjesta u subotnjoj predstavi, sa glumcima samo sa jedne strane terena….

Tako je pričao poslije meča Vladimir Ilić. Odmjereno, i ko da se ništa nije desilo, a jeste! Krupa je u samo 90 minuta postavila stvari na svoje mjesto. Da će igrati najvažniju ulogu u novoj sezoni, i da će se mnogo, a ko ne i sve najviše njih pitati.

Prijedorčani? Ovaj put naišli su na boljeg. Na sreću “zeleno-crnih”, sami je početak i dosta vremena za ispraviti sve greške, ali imaće težak zadatak pred sobom….