Bilo je lijepo u nedjeljno poslijepodne biti u Krupi na Vrbasu. Proslavljala se dupla kruna, koja je bila putokaz za ono što su prošli momci iz kanjona “Tijesno” u protekloj sezoni, ali na kraju im niko nije mogao “odbiti” pero”, barem na zelenom terenu, što i jeste mjerilo svega, ili bi barem trebalo biti, ali znajući “nas”, ništa nije gotovo.

U nezdravoj atmosferi fudbala Srpske “raduju” se trećeplasirani nekoliko kola prije kraja šampionata, a oni koji su uistinu najbolji stavljaju se na margine.

Ipak, rad u Krupi na Vrbasu prepoznat je od mnogih, pa su tako gosti bili predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, predsjednik Skupštine grada Mladen Ilić, direktor UKC-a Republike Srpske Vlado Đajić, gradonačelnik Laktaša Miroslav Bojić, direktor Jedinice za koordinaciju poljoprivrednih projekata Republike Srpske Stefan Mitrović…..

Viđeni su i brojni gosti iz svijeta fudbala, Slobodan Starčević, selektor mlade reprezentacije BiH, trener Branislav Krunić, bivši generalni sekretar FSRS Rodoljub Petković, potom Dragan Banjac, čovjek koji je gospodario sudijskim segemntom Srpske i BiH, pa ekspedicija FK Laktaša, predvođena direktorom Igorom Radeljićem, predsjednikom Skupštine Milošem Brkićem,….

Fudbalskim radnicima Radišom Vrhovcem,Novom Damjanovićem, Sašom Racom, Petkom Šušnjarom, Goran Đukićem, Nebojšom Gigovićem, kojem nije bilo teško doći čestitati Krupi iz Gornjih Podgradaca….. 

A, na samoj “fešti” ni jedne teške riječi, uperonog prsta protiv bilo koga, samo radost zbog uspjeha na zelenom terenu. Glavni junaci bili su mladi momci koji su suvereno pregazili ono što se zove fudbal Republike Srpske. Slavljenički a opet skromno, stručni štab i igrači, bili su kao jedno, što uistinu i jesu….

Najviše se radovao Dragomir Buco Ilić. Bez obzira što ga je snašlo posljednjih dana, u borbi za zdravljem, i tada je na prvo mjesto stavio fudbalsko čudo iz Krupe. Tijelo nekada nije moglo pratiti taj ritam, ali duh je ostao isti, pobjednički!

I Vlado Đajić, u svom kratkom obraćanju reče hoćemo sportsku Banjaluku kakva je nekada bila…..

Za kraj još nekoliko riječi o onima što nisu došli, a trebali su biti tu, da ne kažemo morali. Zvanične delegacije FSRS nigdje, kao da se stide svog osvajača “duple krune”. Nigdje nikoga ni iz Borca. Rado za sebe kažu da su “velikan”, ali brojnim potezima pokazuju suprotno. Džaba Evropa, kad vas je narod “pročitao”….

Istina delegacija FSRS bila je dan ranije na utakmici sa Podrinjem (2:0), gdje je i zvanično uručen pehar šampiona Republike Srpske, ali i to je bilo otužno, jer su ti isti “zbog ranije utvđenih obaveza”, utakmicu napustili na poluvremenu.

Sve to “crno” u fudbalu Republike Srpske nije uticalo na odličnu atmosferu na obalama pokraj prelijepog Vrbasa. Istinski pobjednici uvijek pronađu put da se izdignu iz “žabokrečina” i podmetanja svih vrsta. Njima i nije mjesto u ovim redovima, i pozabavićemo se svakako nekom drugom prilikom “djelima i nedjelima” istih…..

Kako god sve završilo, oni su bili najbolji, i to će zauvijek ostati tako, da je fudbalsku sezonu u Republici Srpskoj obilježio Fudbalski klub Krupa…….