Ono što su svi čekali u kanjonu “Tijesno” i dogodilo se, u trećem kolu m:tel Premijer lige BiH. Krupa je savladala Olimpik (1:0) i tako upisala prva tri boda u sezoni, uhvativši priključak sa srediom tabele, uz želju da je prepustila fenjer na duže vrijeme ili najbolje zauvijek…..

U prvom poluvremenu gosti su bili nešto opasniji, ali samo sa dvije “nazovimo ih” prilikama.

U petom minutu dobra akcija gostiju sa Otoke, ali Šišić loše sutra iz dobre pozicije. Igrao se 42. minut kada je Osmanović pokušao iz slobodnog udarca, ali Kolak je siguran na golu Krupe.

U 58. minutu oduševljenje za sve kojima je Krupa na srcu. Bila je to sjajna akcija domaćeg tima, koju je započeo Duajković, potom Puzigaća idealno centrirao, a ljetošnje pojačanje Nikolić sjajno skočio i glavom pogodio za 1:0.

Domaći tim se razigrao, samo minut kasnije pokušao je Andrejić sa 20 metara, ali pored gola, a Nikolić je u 63. minutu umalo reprizirao pogodak, ali ovaj put Handžić krajnjim naporom brani udarac glavom.

U 71. minutu Olimpik je dva puta opasno zaprijetio, prvo Milanović, a onda i Bajraktarević, ali Kolak oba puta sigurno intervenisao. Uzvraća Andrejić, ali mreža Olimpika ostaje netaknuta.

U finišu Andrejić i Dujaković u prilici, ali Hadžić brani svoj gol.

Do kraja meča bez previše uzbuđenja, Krupa je sačuvala ono što je želila, a ovaj put Džimi Zoran Marić nadmudrio je kolegu na klupi s druge strane Darka Vojvodića, koji je i dalje na nuli, poslije 270 minuta igre u Premijer ligi BiH.

KRUPA – OLIMPIK 1:0 (0:0)

Strijelac: 1:0 Nikolić (58). Stadion: FK Krupa, igrano bez publike. Sudija: Dražen Marić (Bijeljina). Pomoćnici: Aleksandar Smiljanić (Laktaši) i Mirza Čejvanović (Tuzla). Delegat: Miloš Brkić (Laktaši). Kontrolor: Antonio Blažević (Višići). Žuti kartoni: Modić (Krupa), Lekanić (Olimpik).

Krupa: Kolak, Redžić, Makitan, Modić, Nikolić, Dujaković, Galić, Filipović (od 43. Puzigaća), Maksimović, Andrejić, Golubović (od 59. Mandić).

Olimpik: Hadžić, Adžem, Ojdanić, Bajraktarević, Osmanović, Handžić (od 62. Muminović), Milanović, Hadžanović, Imamović, Lekanić, Šišić (od 62. Mojović).