Kada golman domaće ekipe ostane ne ocjenjen, onda znate da je gost razbijen! Tako je izgledalo prelijepog subotnjg poslijepodneva u Krupi na Vrbasu u sudaru lidera iz Tuzle i Krupe. Na kraju je bilo 3:0, a moglo je i mnogo više,…

Mlada, poletna, talentovana ekipa Slobodana Starčevića održala je fudbalski čas u svemu gostima iz Tuzle.

Jedinu pravu priliku gsoti su imali na početku meča kada je Zeba dobro prošao po desnoj strani, Zec zahvatio loptu na petercu, ali neko od Krupin igrača blokirao je taj udarac i lopta je otišla u korner. Sve poslije bilo je na strani Krupe!

Već u devetom minutu Koljić sa desne strane centrira, a Dujaković kasni za djelić sekunde, lopta je išla paralelno sa gol linijom.

U 30. minutu penal za Krupu! Koljić je prošao po desnoj strani, golman Pirić ga zaustavlja, i arbitar Šehović bez razmišljanja pokazuje na penaltik. Uroš Mirković topovski zabija za 1:0.

U nastavku potpuna dominacija izabranika trenera Slobodana Starčevića! Igrao se 54. minut, kada je Ajdin Redžić pokazao zašto je biser bh fudbala. Nanizao je nekoliko igrača Slobode, i rutinski matirao Pirića za 2:0. Sjajnu akciju izveli su Čomor i koljić, koji topovski šutira sa 12 metara, ali pogađa prečku, a lopta se odbija na gol liniju i izlazi napolje. Samo što je ušao u igru umjesto Koljića Perić se upisao u strijelce! Brz kontranapad Krupe, Čomor ponovo prošao po desnoj strani, tačna lopta i Perić je neumoljiv egzekutor.

Sa 11 bodova Krupa ide na reprezentativnu pauzu. Malo ko je očekivao tako nešto, a kada se pogleda sve, nisu imali sreće da imaju još koji bod na svom kontu.

KRUPA – SLOBODA 3:0 (1:0)

Strijelci: 1:0 Mirković (32, penal), 2:0 Redžić (54), 3:0 Perić (77). Stadion: FK Krupa. Gledalaca: 1.300. Sudija: Admir Šehović. Pomoćnici: Moamer Čaušević i Dženan Milić (svi iz Sarajeva). Delegat: Davor Ristović (Istočno Sarajevo). Žuti kartoni: Vuković, Redžić, Sadiković (Krupa), Đidić, Mehidić, Mehmedagić(Sloboda).

Krupa: Ilić -, Redžić 8, Jašarević 7,5, Koljić 7,5 (od 72. Perić 7,5), Ljubenović 7, Dujaković 7,5 (od 80. Sadiković -), Vuković 7, Vukotić 7, Čomor 8, Aleksić 7, Mirković 7,5 (od 85. Gavrić).

Sloboda: Pirić 6, Điđić 5,5, Karić 6, Efendić 5, Zeba 5,5, Subić 5, Grahovac 5 (od 46. Mehidić 5), Mehmedagić 5,5, Ordagić 5, Stjepanović 5 (od 67. Govedarica -), Zec 6 (od 55. Krpić 5,5).