Krupa opet lupa,…Naslov koji je tako često išao ove jeseni. Ali ni po babu, ni po stričevima, zasluženo, adekvatno rezultatima kluba koji je veliki hit u Premijer ligi BiH.

Nažalost, i ta priča koliko god bila pozitivna ima dva kraja, jer mediji u Republici Srpskoj (čast pojedincima) kao da se utrkuju koju glupost prije da stave za vijest, samo da nije još jedna normalna ljudska, sportska, fudbalaska priča iz Krupe na Vrbasu.

Često i naš portal nalazi se na udaru pojedinaca, jer “forsiramo” Krupu, a mi samo radimo svoj posao, i ponekad izbjegavamo napisati nešto što zavrijeđuje pažnju, da ne budemo u očima drugih naklonjeni “nekome”. Zato više nećemo ni gledati, ni slušati druge, već ćemo pisati o najvećem sportskom čudu, možda i na Balkanu.  

I poslednja utakmica sa Širokim Brijegom to je pokazala! Na vrhunskom nivou sve, od organizacije, do onoga na terenu. Mladi tim predvođen trenerom Slobodanom Starčevićem melje li melje. Devet pobjeda u 17 kola, ni od koga nadigrani, a mnoge ostavili bez daha, i dalje idu uz vjetar, prkoseći velikima, i onim malo manje velikim, a najviše onima oko sebe, koji valjda još žive u vremenu: “nek komšiji crkne krava, meni odmah dobro”.  

Ubjedljivo najmlađi tim u Premijer ligi, sa nekoliko igrača koji će uskoro biti traženi, ili su već traženi. Dujaković, Redžić, Vukotić, Koljić, Mijić, Ljubenović, Jašarević, Mijić….uz ono prijeko potrebno iskustvo koje imaju Milutinović, Kajkut, Aleksić, Mirković,…ova klapa prkosi mnogima, pa i zakonima fizike.

Evropa nije daleko, ona je već tu! Po manirima, ponašanju, organizaciji, protokolu, gostoprimstvu, a što su istakli svi koji su gostovali u Krupi na Vrbasu, teško da se može bilo šta negativno reći, i kad oni zlobni traže dlaku u jajatu.

Neko reče sviralo zq Krupu 10 penala. Pa moraju da sviraju, kad ti momci igraju napadački. Od prvog do ovog poslednjog kola recite “stručnjaci” gdje se to Krupa branila. Nigdje! Bila je nadigrana, ljudski pružila ruku boljem, i vidimo se neki drugi put. Zašto je to tako teško prevaliti preko usta, ovo je priča koja zaslužuje respekt, koja želi uraditi nešto pozitivno. Ona je ustvari već sada pozitivna, da svijet stane ovog trenutka, pa i Krupa sa njim. A, poznajući braću Ilić, i sve ljude koji su okupljeni oko ovog projekta, oni neće stati na ovome! Ciljeve uvijek postavljaju veće, jače, više, ali samo realne.

S nestrpljenjem čekamo i sledeći vikend kada učenik ide na učitelja. Duel Slobode i Krupe na “Tušnju”, okršaj Vlade Jagodića i Slobodana Starčevića, bitka velikog kluba sa tradicijom, navijačima protiv onoga koji želi biti u društvu velikih. Igra malih i velikih brojeva, u kojoj bubanj neće stati na srećniju, već vispreniju, pa zašto i ne bolju stranu. Do tada, a i poslije toga, preko Krupe na Vrbasu, pa do Ohrida, ponovo “Koševa”, “Grbavice”, “Bijelog Brijega”,… pa do Niona, koji i jeste konačni cilj, sanjaće se otvorenih očiju priča koja ide naprijed, i samo naprijed.

“Krupa opet lupa”, biće takvih naslova, ako Bog da, često, barem na našem portalu, a i drugi će valjda doći dopameti,..