Fudbaleri Krupe ostvarili su prvi trijumf na svom stadionu u Krupi na Vrbasu. Na pleća je oboren rival iz Sarajeva, Olimpik (2:0), a bila je to najdominantnija predstava izabranika trenera Slobodana Starčevića u dosadašnjih pet kola. Svih 90 minuta mašinerija iz Krupe mljela je “vukove s Otoke”, pa na kraju možda mogu biti i nezadovoljni samo sa dva pogotka u mreži Bandovića.

Dominirao je Elvir Koljić, strijelac oba pogotka, od kojih je onaj drugi bio pravo malo remek djelo, kada je poluvolejem pospremio jedan centaršut u 61. minutu. Ovo je Koljiću sedmi pogodak u šampionatu, ali možda vrijednije od tih sedam pogodaka jeste činjenica da je u svih pet mečeva pogodio!

Jedinu sjenku na pobjedu Krupe i njen osmi bod u bh eliti bacila je teška povreda Slobodana Milanovića, koji je nakon izborenog jedanaesterca u 36. minutu i pada polomio ključnu kost, i sada mu predstoji dugotrajni oporavak.

U prvih 45 minuta gosti nisu ni jednom ozbiljnije zaprijetili, a slično je bilo i u nastavku meča, s konstatacijom da je nakon drugog pogotka Olimpik koliko toliko uspostavio ravnotežu na terenu. Dominaciju pokazuje i broj kornera, u omjeru 9:0 za Krupu. A pored Koljićevih pogodaka, još barem 6-7 odličnih situacija bilo je pred golom Bandovića. Slijedi reprezentativna pauza, a nakon toga Krupa ide na gostovanje u Široki Brijeg.

KRUPA – OLIMPIK 2:0 (1:0)
Strijelac: 1:0 Koljić (35, penal), 2:0 Koljić (61). Stadion: FK Krupa. Gledalaca: 1.200. Sudija: Zoran Soknić (Istočno Sarajevo). Pomoćnici: Sreten Udovičić (Prijedor) i Čedomir Vićić (Ugljevik). Delegat: Rodoljub Oljača (Gradiška). Žuti kartoni: Koljić, Dujaković, Vukotić (Krupa), Bandović, Lelić (Olimpik).
Krupa: Ilić, Jašarević, Koljić (od 78. Redžić), Dujaković (od 68. Marušić), Milutinović, Vukotić, Čomor, Mijić, Aleksić, Milanović (od 36. Cvijanović), Mirković.
Olimpik: Bandović, Holi, Turković, Kobiljar (od 63. Pršeš), Mahović (od 57. Pehar), Milović, Šahović, Mašić, Lelić (od 80. Bešić), Zolj, Vrdoljak.