Krupa i dalje maršira! Može li je ko zaustaviti pitaju se svi,…Mladost nije mogla ni na domaćem terenu. Izabranici trenera Slobodana Starčevića slavili su sa 1:0, i tako se učvrstili na drugoj poziciji, ali sada sa 21. osvojenim bodom. Vukotić je bio gospodar odbrane, Ljubenović gospodar sredine terena, zajedno sa Dujakovićem, a Kajkut gospodar kaznenog prostora, i to je bilo dovoljno za tri boda.

Prvi dio je donio tvrdu utakmicu i ravnopravnu igru na sredini terena, a najbolju šansu imali su gosti na samom startu kada je Marušić izašao sam ispred golmana Hadžića u 2. minuti, ali je loše šutirao i lopta je otišla pored gola.

Krupa je igrala hrabro, a takva igra im se isplatila u 60. minuti. Udarac Kajkuta je u prvi mah odbranio Hadžić, ali lopta se ponovo odbila do sjajnog napadača koji je ovoga puta bio prisebniji za 0:1.

Udaljili smo fudbalere Mladosti daleko od gola, a to nam je i bio cilj. Dobro smo stajali. bili opasniji. postigli gol. Možemo sada malo i slaviti, jer ovo je zaista fenomenalan uspjeh. Pokazali smo svima da možemo mnogo, vidjećemo gje će se naša bajka završiti – poručio je Slobodan Starčević, šef Stručnog štaba FK Krupa.

treba napomenuti da je objektivna domaća publika u Kaknju fudbalere Krupe ispratila aplauzom sa stadiona. Bolji je pobijedio. Sledećeg vikenda stiže Metalege, nova priča za nova tri boda,….