U Borcu sen sklapa igračka slagalica za novu sezonu. Banjalučki premijerligaš želi start sezoner dočekati u respektabilnom sastavu. Novi (stari) trener pronađenen je u liku Željka Vranješa, a priča koja se zakolitala jeste ona o saradnji između Borca i Željezničar Sport Team. Prije svega u omladinskom pogonu, jer na “Predgrađu” u ovom trenutku trenira preko 500 klinaca, a računajući sve selekcije, tu statsava i 20-ak reprezentativaca Srbije, BiH, Republike Srpske, Hrvatske… U toj priči našao se i Branislav Krunić, igrač -trener FK Željezničar Sport Team, koji bi od jeseni trebao preuzeti brigu o omaldinskoj školi Borca.

Oba kluba krenula su u realizaciju dogovora, a sa “Predgrađa” je stigao paket uslova kako bi saradnja bila ozvaničena. Jedna od natežih odluka biće svakako da se “očisti” trenerski kadar u FK Borac, kako bi na njihovo mjesto došli ljudi koji idu u korak sa današnjim fudbalom.

Hoće li u Borcu imati snage za takvim riješenjima, biće poznato vrlo brzo, jer takva riješenje zagovarale su i ranije Uprave, ali “siva” eminencija na Gradskom stadionu uvijek je izlazila kao pobjednik, dočekujući novo rukovodstvo slavodobitno, a ispraćajući ga iz Platonove kao “grobare” Borca.

U slučaju dogovorene saradnje u banjalučkom fudbalu ne bi više ništa bilo isto, jer Borac bi od jeseni sa onim što ima, i što bi dobio bio najznačajniji faktor, ne samo u RS, ili BiH, već i u regionu, kada je u pitanju omladinski fudbal.

Sa Krunićem ili bez njega, vidjećemo, ali ako se pita predsjednik Upravnog odbora FK Borac Branko Kovačević, ali i njegovi saradnici, onda je ta saradnja već startovala. Čekaju se prvi potezi….