Prd fudbalerima Rudar Prijedora je izuzetno težak zadatak, ali ne i nemoguć! Poslije eliminacije Borca apetiti u Prijedoru su porasli, i u dvomeču sa Tuzla siti nadaju se da mogu do polufinala.

Duel se igra sutra u Srebreniku sa početkom u 13.00 časova, a ekspedicija “zeleno-crnih” na put kreće danas u 15.30 časova.

Šef Stručnog štab Bojan Krulj vjeruje u svoje momke.

– Napravili smo veliki korak izbacivanjem Borca, i idemo dalje. zahtjevna utakmica je pred nama, jer Tuzla siti je eliminisao Široki Brijeg. Istina poraženi su kod kuće od Veleža. pokušaćemo doći do što boljeg rezultata i da putnika odluči revanš u Prijedoru istakao je Boja Krulj, starteg prvoligaša iz Prijedora.

Rudari su između Borca i Tuzl siti odigrali generalku za šampionat Srpske, poraženi su u Ljubiji od Kozare (1:3), ali sigurno da se prava snaga čuvala za dvomeč sa građanima iz Tuzle.

– Teška utakmica pred nama, i znamo da će teren biti u lošem stanju. Ni tabela ne otkriva pravo stanje stvari, jer Tuzla siti ima bolju ekipu nego što to plasman pokazuje. Znam samo da ćemo dati posljednji atom snage da ostvarimo povoljn rezultat – poručio je kapiten Nemanja Pekija.