Predsjednik Fudbalskog kluba Sloga Miroslav Kršić zahvalio je svima koji su se odazvali na donatorsku večeru dobojskog premijerligaša i naglasio da je klub sa stadiona “Luke” na dobrom putu da postane stabilan član elite.

Cilj donatorske večere bio je da se na njoj okupi što veći broj privrednika sa dobojske regije, koji su već odranije bili uz klub, ali i da se na taj način probudi svijest kod onih drugih, koji još nisu stali uz ovaj uspješan sportski kolektiv.

– Donatorska večera je u potpunosti ispunila očekivanja i pokazala da ima mnogo onih koji žele isto što i mi. Činimo sve što je neophodno da Sloga ostane među premijerligašima i siguran sam da ćemo u tome uspjeti. Doboj to zaslužuje i cilj nam je da izrastemo u ekipu koja će biti stabilan član elite – naglasio je Kršić.

Od kada se ljetos saznalo da će Sloga nastupiti u Premijer ligi stadion “Luke” postao je pravo gradilište.

– Naša želja je bila da što prije steknemo sve uslove za igranje utakmica na našem stadionu. Već su urađene prostorije sa pratećim objektima, koje po površini zadovoljavaju kriterijume za dobijanje licence za igranje u Premijer ligi. Urađene su svlačionice za igrače, sudije, delegate, rade se prateće prostorije za medije. Želja nam je da što prije postavimo 3.000 stolica, koliko je neophodno za igranje premijerligaškim utakmica. Postavljena je vještačka podloga na pomoćni teren, a u postupku je procedura za početak postavljanje hibridne trave na glavni teren. Plan nam je da i taj posao bude završen do početka naredne sezone. Sve to ne bismo mogli bez pomoći predsjednika Fudbalskog saveza Republike Srpske i BiH Vice Zeljkovića, kojem i ovom prilikom zahvaljujem na nesebičnom angažmanu – nastavio je Kršić.

Prvi čovjek Dobojlija nada se da će u nastavku sezone Sloga bar nekoliko utakmica biti domaćin na “Lukama”.

– Cijelu jesen kao domaćin igrali smo na stadionu “Dr Milan Jelić” u Modriči. I nije nam bilo nimalo lako iako su Modričani bili pravi domaćini i od srca im zahvaljujem. Trebalo je da se priviknemo na taj stadion, ali eto uspjeli smo da opet osvojimo 21 bod i sa dobrim izgledima ulazimo u nastavak prvenstva u kojem nam je jedini cilj opstanak. Vjerujem da ćemo do njega doći i onda u narednim godinama postati stabilan premijerligaš – rekao je Kršić.

Do prije nekoliko godina Sloga je tavorila, a onda je prije četiri godine uslijedio pravi bum.

– Uspjeli smo ne samo da se plasiramo u elitu BiH, već i ostale naše starosne selekcije igraju u najvišem rangu takmičenja. Iskren da budem bilo je pomalo nezamislivo da uopšte otputujemo na pripreme, a sada idemo u Tursku. To će biti svojevrsna nagrada za igrače i stručni štab na čelu sa Zoranom Ćurguzom, ali i prilika da se što bolje pripremimo za sva proljećna iskušenja. Išli smo korak po korak, stabilizovali klub i vjerujem da će on u narednim godinama još više rasti – izjavio je Kršić.

Od prije nekoliko dana sa radom je počeo i Ženski fudbalski klub Sloga.

– Raduje što smo već na prvom treningu imali 33 djevojke, koje će već od jeseni biti uključene u takmičenja pod okriljem Fudbalskog saveza Republike Srpske. I ranijih godina u klubu je treniralo nekoliko djevojaka, ali su one odlazile u neke druge sredine. Sada nam je cilj da ovaj klub zaživi, jer je i to jedan od preduslova da se narednih godina dobija licenca za takmičenje u Premijer ligi – dodao je Kršić.

“Glas Srpske”