Fudbaleri derventskog Tekstilca započeli su pripreme za novu prvoligašku sezonu, a na prvoj prozivci trenera Marka Stojića pojavilo se 18 igrača.

Među 18 imena bila su i dva nova, Slaviša Maksimović i Slobodan Đukić, dok su produženi odmor dobili Dejan Plisnić, Zlatko Duspara, Igor Susaković i Aleksandar Kovač. Povredu još nije zaliječio Milan Brković tako da će propustit cijele pripreme i veliki dio sezone, ali se u ekipu vratio njegov brat Suzan.

„Cijela ekipa iz drugog dijela sezone ostala je na okupu, što je velika prednost i momci se jako dobro poznaju. Sigurno je da nam je potrebno neko kvalitetno pojačanje, ali ima još do početka sezone tako da ćemo vidjeti“, rekao je član Uprave kluba Tihomir Tominčić.

Kada je riječ o pripremnim utakmicama, ‘krojači’ prvi meč igraju 14. jula sa Poletom iz Broda, zatim četiri dana kasnije sa Borcem iz Šamca, dok će 21. snage odmjeriti sa prnjavorskim Ljubićem.

Tekstilac će ove godine uzeti učešće na turniru Gradišci, koji se igra od 26. do 28. jula, a očekuju se još dvije test do 11. avgusta, kada počinje nova sezona.

S. Živanić