Organizacija starješina Vojske Republike Srpske (OSTA VRS) je podnijela krivične prijave protiv lica koja se lažno predstavljaju da su članovi  OSTA VRS, jer su ponovo zloupotrebili poništene pečate, i na taj način konstantno obmanjuju odgovorne u institucijama i ustanovama Republike Srpske čime uporno pokušavaju  nanijeti štetu ugledu OSTA VRS.

Krivične prijave su podnesene protiv kontraverznog Dragića Gojkovića i osamdesetpetogodišnjaka Vladimira Lukića. Pozna životna dob može biti razlog što se Vladimir Lukić lažno predstavlja i potpisuje kao ”predsjednik Koordinacionog odbora” koji Statutom  i podstatutarnim aktima nije predviđen a samim tim niti je Kordinacioni odbor na bilo kom niovu organizovanja postojao niti postoji.

Vladimir Lukić nije nikada bio u članstvu pa samim tim nije mogao biti ni biran u organe i tijela OSTA VRS bilo koga nivoa zbog čega protiv njega nije bilo osnova pokrenuti niti voditi postupak pred Sudom časti OSTA VRS.

Za razliku od Lukića protiv kontraverznog Dragića Gojkovića je vođen postupak i pravosnažnom, konačnom,  izvršnom i izvršenom odlukom isključen je iz članstva u OSTA VRS.

Dragić Gojković je tokom profesionalne vojne karijere bio sklon zloupotrebama i propustima, za koje nije odgovarao čak ni kada je postojala osnovana sumnja u njegovu odgovornost za eksploziju u magacinu broj 10 vojnog skladišta minsko eksplozivnih sredstava na lokalitetu Rabić kod Dervente u kojoj su od posljedica eksplozije, koja se dogodila dana 20. 06. 2003. godine u 11:30 časova, smrtno stradale starješine VRS Željko Rudonjić rođen 1970. godine u Prnjavoru i Nedeljko Jerinić rođen 1963. godine u Raškovcu opština Stanari.

Odluka o podnošenju krivičnih prijava donesena je na današnjoj sjednici Gradskog i Regionalnog odbora OSTA VRS Banja Luka poslije koje je izdato Saopštenje za javnost koje možete pogledati…