Priča Mladena Bosančića ustalasala je fudbalske duhove u Novom Gradu. Mogli bi reći i više od toga!

Apel ljudi kojima je novigradski drugoligaš na srcu polako, ali sigurno dolazi do nadležnih, i sada je po svemu sudeći stvar samo tehničke prirode, kako otjerati “grobare” Slobode, a na njihovo mjesto postaviti ljude koji žele napredak i progres.

Pokrenuta je i peticija koju je potpisalo 15 članova Skupštine (ukupno ima 32, ali dva su u zatvoru, a desetak raseljeno po inostranstvu), ali s obzirom na Statut FSRS koji kaže da je za pokretanje Vanredne Skupštine dovoljno trećina potpisa + 1 delegat, to znači da će u Novom Gradu u bliskoj budućnosti biti fudbalski izbori!

Evo i pisma koje je otišlo na adresu administracije u Opštini Novi Grad….

– Mi potpisani i legalni članovi FK Slobode Novi Grad tražimo od vas da u roku sedam dana sazovete Vanrednu Skupštinu kluba sa pisanim pozivima svim skupštinarima sa spiska radi trenutne situacije u klubu koja je izuzetno loša i prijeti da eskalira u najgore, a to je ispadanje u četvrti rang takmičenja u BiH, odnosno Regionalnu ligu RS, što je nedopustivo za klub ovakve reputacije.

Trenutno rukovodstvo je svojim neradom dovelo klub u ovakvu situaciju, te shodno tome tražimo Vanrednu Skupštinu. Trenutno rukovodstvo kluba nije u proteklih 16 mjeseci podnijelo Skupštini financijske izvještaje na usvajanje, zadnja dva izvještaja, što po Statutu kluba su morali i time su ugrozili poslovanje kluba frizirajući završne račune, ne upoznajući Skupštinu kluba sa time, te iste zvanično predali u APIF, nanijevši FK Sloboda nesagledive posljedice.

   

Predsjednik kluba od preuzimanja te funkcije nije napravio Upravni odbor što je morao po Statutu i da preda sve na usvajanje Skupštini koja ga je obavezala na to i koja je morala to izglasati. Samim time predsjednik kluba ne odgovara nikome, niti kome polaže račune, samovoljno vodi klub i čini prekršaje koji se mjere zloupotrebom položaja i krivičnom odgovornošću. 

NAPOMENA: U slučaju da se ne sazove Vanredna Skupština, mi dole potpisani članovi Skupštine sa radnom grupom bićemo prinuđeni da sazovemo Skupštinu što je naše pravo po statutu FK Sloboda i izaberemo novo rukovodstvo kluba. 

Sportski pozdrav