Slavoljub Muslin, dojučerašnji selektor Srbije zvanični je prijedlog Fudbalskog saveza Republike Srpske za novog selektora Bosne i Hercegovine!

Predsjednik FSRS Mile Kovačević stupio je u kontakt sa Slavoljubom Muslinom čije ime će na sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH, 16. novembra Zenici, biti među kandidatima za nasljednika Mehemda Baždarevića. To je potvrdio i sam predsjednik Kovačević:

-Slavoljub Muslin je zvanični prijedlog FS Republike Srpske, koji kao ozbiljna institucija, zvanično ga predlaže za kandidata za selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine. Radi se o stručnjaku koji je odveo reprezentaciju Srbije na Mondijal u Rusiji i to u jakoj konkureciji. Na ovaj način želimo da unaprijedimo fudbal BiH, ali i reprezentaciju koju očekujemo na završnici nekog od narednih velikih takmičenja. Po nama Slavoljub Muslin ima sve potrebne kvalitete za kandidaturu – poručio je Kovačević.

Ono što je zaboravio reći predsjednik FSRS jeste činjenica zašto je Muslin dobio otkaz u Srbiji, a razlog su menadžerski talovi, u kojima je upravo bivši selektor najviše profitirao stavljajući na spisak samo podobne.

Isto tako, sumnjamo da je Kovačević prenio Muslinu informaciju kada je prošli put kandidat FSRS bio Rajevac. Iako kandidat FSRS dobio je okruglo 0 (nula) glasova, što znači da su ga članovi Izvršnog odbora FSBiH iz FSRS izdali svi do jednog zajedno sa Milom Kovačevićem!

I sada je u pitanju tal sa Dinom Begićem, a Muslin je potreban Kovačeviću samo da bi umirio javnost u RS kako eto i oni imaju svog kandidata. Jedini pravi i ozbiljni kandidat je Amar Osim, i to znaju i Mile Kovačević i Dino Begić. Pitanje je samo da li zna Muslin…..

Ovim potezom Kovačević i FSRS “zabili su i nož u leđa” FS Srbije, uzimajući onoga kojeg se matični savez odrekao, ali to je poznato svima da FSRS u FS Srbija nema nikakav uticaj, i da su nepoželjni na Terazijama, barem dok je ovo rukovodstvo na vlasti.