Mile Kovačević, bivši fudbaler gradiške Kozare, postao je slobodan igrač nakon što se rastao sa HNŠK Moslavina iz Kutine.
Kovačević ima 25 godine i igra na poziciji lijevog beka, a u karijeri je pored dresa  Kozare i Moslavine nastupao i za dobojsku Slogu, Slobodu iz Mrkonjić Grada, Jedinstvo Žeravica, te Hrvatske ligaše Hajduk iz Pakraca i Lipik.
– Morao sam ranije da prekinem saradnju sa Moslavinom iz Kutine jer sam imao problema sa prelaskom preko  granice. Kako sam državljanin BiH, mogu boraviti 90 dana u godini, a svaki prelazak preko granice mi je dan boravka za Hrvatskoj. Igrao sam rang koji nije profesionalan i bez takvog Ugovora ograničen mi je broj ulazaka i to je jedini razlog zašto je upitan ostanak u Hrvatskoj, gdje su ljudi u Moslavini bili prekorektni. Tereni su vrhunski i liga je stvarno dobra, dosta dobrih igrača igra tu ligu. Ovim putem želim da se zahvalim na fantastičnoj saradnji u proteklom periodu i u nastavku želim sve najbolje mome bivšem klubu – naveo je razloge odlaska iz Kutine Kovačević, pa se okrenuo budućnosti: 
 
– Već imam kontakte s nekim klubovima, ali neću žuriti u donošenju odluke. Dobro ću razmisliti, sve je otvoreno. Prihvatiću samo ponudu koje budu ispunjavale moje ambicije – istako je Kovačević.
G. Popović