Mile Kovačević još jednom je poražen pred fudbalskim institucijama FSBiH, tamo gdje je jedino polagao nadu, da bi mogao preokrenuti situaciju oko smjene na mjestu predsjednika FSRS u svoju korist!

Naime, Kovačević je kao član Izvršnog odbora FSBiH na današnjoj sjednici ubacio tačku o pismu namjere prema UEFA i FIFA u svoju zaštitu, ali to nije naišlo na podršku ostalih članova fudbalske vlade u Sarajevu. Na kraju Kovačević je povukao svoj zahtjev, pa se nije uopšte niti raspravljalo o tome, ali i da jeste, jasno je već svima da ne bi dobio potrebnu podršku većine da se postupi po željama Kovačevića.

Na kraju balade, nama je ostao na uvidu sraman dokument koji je bio pripreman za Nion preko Sarajeva.

Taj zahjev pročitajte ovdje:

Nakon svega to znači da se cijela priča vraća u okvire Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Član Izvršnog odbora FSRS Vico Zeljković bio je i te kako zadovoljan razvojem događaja.

– Fudbalsko Sarajevo je pokazalo veliku zrelost i mi ćemo to znati cijeniti. Sada je valjda jasno da je Kovačević zloupotrebio svoju funkciju, kako sada, tako i ranije preskačući institucije FSRS. Nama sada slijedi da u najkraćem roku pripremimo sve kako bi ovu priču doveli do kraja, jer jedinstvo koje vlada u fudbalu Srpske po tom pitanju nikada nije bilo veće – poručio je Zeljković.

On se osvrnuo i na slučaj Nove Damjanovića, kojeg je Kovačević apostrofirao u svom zahtjevu:

– Već sam rekao da ljudi koji žele promjene u FSRS nemaju nikakve veze sa tim slučajem, a to je i sam Damjanović potvrdio. Takođe, pošto Novak pripada PFS Banjaluka, protiv njega je već pokrenut disciplinski postupak za dešavanja u FSRS  – dodao je Zeljković.

Evo i tog dokumenta:

Na kraju cijele priče jasno je svima da je Kovačević poražen i na polju kojem se najbolje snalazi, pravnom, jer dešavanja sa Izvršnog odbora FSBiH, ali i postupak republičke inspekcije koji je naložio hitno sazivanje IO FSRS rok odmah jer je protekao rok za sazivanje od sedam dana, i Skupštine FSRS u roku od 30 dana, jasno pokazuju da će Kovačević morati ispuniti svoje obećanje da odlazi. Ali ne kada on to bude želio, već kada ga razrješe, a to će biti u narednih nekoliko dana…..