Derventski Tekstilca u okviru 19. kola Prve lige RS  dočekaće Napredak iz Donjeg Šepka, ekipu koja je posljednja u šampionatu  Srpske.

Štoper ekipe sa Ukrine Aleksandar Kovač istče da će i u ovaj susret, kao i u sve, ući maksimalno angažovani i da je ovo prilika da potvrde ulazak u Ligu za prvaka.

-Sigurno je da neće biti lako, jer oni nemaju šta da izgube i vjerujem da će doći da se nadigravaju. Bez obzira koji su na tabeli, oni su dobra ekipa i imaju kvalitet. U prethodna dva kola imali smo problema sa povredama i kartonima, ali u ovu utakmicu ulazimo sigurno sa najjačim sastavom – istče Kovač.

Dodajući kako će konačno šef struke Marko Stojić biti na slatikim mukama, jer su svi igrači spremni izuzev Đuričića koji je još povrijeđen.

-Iskoristio bih ovu priliku da pozovem sve ljubitelje fudbala u Derventi da dođu da nas podrže,jer je utakmica i humanitarnog karaktera. Nadam se da će tribine biti ispunjene, te da će se mnogi odazvati kako bi pomogli  Anastasiji. Znam da su Dervenćani dobrog srca , te je ovo idealna prilika i da to pokažu još jednom – zaključio je Kovač.

Susret između Tekstilca i Napredka igra se u subotu 31. Marta od 16 časova na Gradskom stadionu u Derventi.

Srcem za Anastasiju

Utakmica će imati humanitarni karakter, a sav prihod od prodatih ulaznica ide za liječenje djevojčice iz Dervente Anastasije Kokoruš  koja boluje od distorfije mišića. Humanitarnu akciju mogu pomoći svi uplatom na žiro račun broj 5550088150668872, na ime Živana Kokoruš.

A. Živanić