Fudbalski veterani Kotor Varoša proteklog vikenda boravili su u Apatinu, gdje su učestvovali na turniru u malom fudbalu i u odmjeravanju snaga sa domaćinom i vršnjacima iz Sokobanje osvojili drugo mjesto.

Bila je to prilika da se nakon jednogodišnje pauze uzrokovane pandemijom virusa korona ponovo okupe ove tri ekipe, a uloga domaćina pripala je Apatincima.

O pobjedniku je odlučivala gol razlika, jer su sve ekipe zabilježile po jednu pobjedu.

Kotorvarošani su savladali Sokobanju sa 3:0, a identičnim rezultatom su poraženi od Apatinaca, dok je Sokobanja nadvisila domaćina sa 4:2. Na kraju je trijumf pripao Apatincima, koji su se pokazali kao vrhunski domaćini i odlični organizatori trodnevnog druženja.

– Osim malog fudbala organizovali smo i biznis forum, gdje smo razmijenili iskustva u nastojanju da se i poslovno povežemo i dodatno ojačamo naše prijateljske veze na ekonomskom planu. Iskreno se radujem našim narednim susretima, jer samo složni i jednistveni možemo očuvati ovo zajedničko druženje započeto prije pet godina – istakao je Slavko Jerković, predsjednik Udruženja fudbalskih veterana Apatina.

Najbolji igrač veterana iz Sokobanje Goran Frankulović – Frenki je naglasio da su bratske veze sa veteranima Apatina i Kotor Varoša dodatno učvršćene nakon ovog turnira.

– Bilo je zadovoljstvo ponovo se okupiti nakon jednogodišnje pauze, ali naše kontakte nismo prekidali i tako će biti uvijek dok smo živi i zdravi. Sa nestrpljenjem čekamo tradicionalni međunarodni turnir prijateljstva u Kotor Varošu u septembru, jer se i tamo osjećamo kao kod svoje kuće – istakao je Frankulović, čija je rakija proglašena najboljom na upriličenoj rakijadi.

Kotorvarošani su, zahvaljujući rakiji Dragiše Jurića, i u ovom takmičenju osvojili drugo mjesto, ali osim takmičarskih obaveza i druženja u „trećem poluvremenu“, pokazali su i humani karakter.

– Iskoristili smo priliku da obezbijedimo lanč pakete za mališane iz Kosovske Mitrovice, koji su učestvovali na Trećem međunarodnom turniru „Apatin kup“. Turnir je okupio 65 ekipa podijeljenih u sedam uzrasta od 2008. do 2014. godišta – rekao je predsjednik Upravnog odbora Udruženja za promociju i značaj sportske rekreacije Kotor Varoš Aleksa Vučanović.

Tokom boravka u Apatinu Kotorvarošani su posjetili i pravoslavni hram „Sabor Svetih Apostola Petra i Pavla“, gdje ih je apatinski paroh Mladen Glušac upoznao sa istorijatom i nastankom simbola hrišćanstva koji spaja istočnu i zapadnu kulturu.

Samo riječi hvale su svi učesnici turnira imali za domaćine, jer je boravak u Apatinu bio sadržajan i prijatan, „treća poluvremena“ su imala svoje pobjednike, a o njima će se pričati do narednog druženja u Kotor Varošu u septembru, kada će biti održan 4. Međunarodni turnir prijateljstva „Kotor Varoš 2021“.