Kotorvaroški fudbalski veterani osvojili su prvo mjesto na Drugom Međunarodnom turniru prijateljstva “Kotor Varoš 2018”, na kojem su pored osvajača turnira učestvovali još i veterani iz Kranja, Apatina, Prijedora, Sokobanje i “Jadrana” iz Golubinaca.

U konkrenciji šest ekipa Kotorvarošani su ostvarili tri uvjerljive pobjede i tako nastavili niz uspjeha u ovoj godini. U finalu su savladali veterane “Jadrana” iz Golubinaca rezultatom 2:0.

Drugo mjesto osvojili su veterani Jadrana iz Golubanaca, treći su bili gosti iz Sokobanje, četvrto mjesto pripalo je veteranima iz Prijedora, peti su bili veterani iz Kranja, a šesti veterani iz Apatina.

Najbolji igrač i strijelac turnira, ujedno i član pobjedničke ekipe, Jasmin Varošić rekao je da su nijanse odlučivale o pobjedniku turnira.

-Pohvalio bih angažman i zalaganje svih ekipa, a naše prvo mjesto je plod uigranosti i iskustva – istakao je Varošić.

Kapiten fudbalskih veterana iz Golubinaca Miodrag Serdar posebno je zahvalio domaćinu na odličnoj organizaciji.

-Sa opštinom Kotor Varoš njegujemo bratske odbnose, a fudbalski veterani iz ovog grada su naši istinski prijatelji i sa zadovoljstvom mogu reći da su ovaj turnir organizovali na vrhunskom nivou – naglasio je Serdar.

Veterani iz Apatina su u prvi plan stavili kvalitet turnira, koji ima za cilj promociju opštine Kotor Varoš i rekreacije kao zdravog načina života.

-Ovi divni ljudi iz Kotor Varoša su pokazali zašto su prepoznatljivi u regionu, prije svega u organizaciji a onda i u gostoprimstvu – rekao je Radovan Miladinović, kapiten fudbalskih veterana iz Apatina.

Pehare i diplome svim ekipama uručio je načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan, koji je tom prilikom čestitao učesnicima Turnira prijateljstva na odličnoj igri i korektnom ponašanju.

Tokom jučerašnjeg dana upriličeno je zajedničko druženje na imanju čuvene travarke iz Dabovaca Ljubice Marković, koja je ugostila sve ekipe i tom prilikom pružila podršku fudbalskim veteranima u njihovom nastojanju da se bave rekreacijom i promovišu zdrav način života.

Drugi Međunarodni turnir prijateljstva u malom fudbalu “Kotor Varoš 2018” zajednički su organizovali opština Kotor Varoš i Udruženje za promociju i značaj sportske rekreacije Kotor Varoš, uz podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske.
REZULTATI
JADRAN GOLUBINCI – SOKOBANJA 2:0
KRANJ – PRIJEDOR 1:1 (2:3)
SOKOBANJA – APATIN 0:0 (3:2)
PRIJEDOR – KOTOR VAROŠ 1:3
APATIN – JADRAN GOLUBINCI 0:3
KOTOR VAROŠ – KRANJ 2:0
ZA 5. MJESTO
APATIN – KRANJ 3:1
ZA 3. MJESTO
SOKOBANJA – PRIJEDOR 3:1
ZA 1. MJESTO
KOTOR VAROŠ – JADRAN GOLUBINCI 2:0