Lomljenjem slavskog kolača fudbalski veterani Kotor Varoša i njihovi prijatelji obilježili su Nikolice, prenos moštiju Svetog Nikole, a slavski obred je služio jerej Damir Vrhovac.

Domaćin ovogodišnjeg okupljanja je bio dugogodišnji ekonom Fudbalskog kluba „Mladost“ Radenko Smiljić, a u organizaciji su mu pomogli svi oni koji proslavljaju Nikoljdan kao krsnu slavu.

Pored Smiljića kršnjake i prijatelje su dočekali Zdenko Sakan, Marinko Jurić, Goran Bilanović, Dragiša Jurić, Duško i Dragan Čolić, Zoran Stolić i Bojan Maksimović.

Smiljić je predao poštenje Draganu Čoliću, koji je sa radošću prihvatio ulogu domaćina naredne godine i podsjetio sve prisutne na aktivnosti fudbalskih veterana u promociji opštine i njenih potencijala.

– Mi smo danas sabrani u bratskoj ljubavi i u molitvi Svetom Nikoli da čuva ove divne ljude i sve nas, naše prijatelje, a na nama je da ovu tradiciju nikada ne prekinemo – poručio je Čolić.

Jerej Damir Vrhovac je naglasio značaj okupljanja i druženja fudbalskih veterana, navodeći da samo tako Udruženje za promociju i značaj sportske rekreacije može da napreduje.

– Krsna slava je poziv svima da se Bogu vrate, da dobrotom i ljubavlju pokažu da su hrišćani jer se ljudi samo po dobroti razlikuju – rekao je Vrhovac.

Za bogatu i sjajno pripremljenu trpezu su se pobrinuli Goran Bilanović i Aleksa Vučanović, a specijalni gosti su bili prijatelji iz Apatina i Prijedora, predvođeni glumcem Željkom Kasapom.

Fudbalski veterani Kotor Varoša nemaju vremena za odmor, jer ih očekuje druženje sa veteranima Radnika iz Urija početkom juna, a sredinom šestog mjeseca biće gosti veterana iz Apatina.