Trijumfom ekipe “Euros osiguranje” u konkurenciji seniora završen je turnir u odbojci na pijesku “Kotor Varoš 2018”.

Srđan Kojadinović, Vlade Drašković i Rajko Kecman su na putu do titule bili superiorni u grupnoj fazi, da bi sa dvije pobjede u polufinalu protiv ekipe “Naša kafanica/Astra” (2:0) i u finalu protiv “Frizerskog salona Pariz” (2:1) sasvim zasluženo osvojili prvo mjesto.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je član pobjedničke ekipe Vlade Drašković, koji nije krio zadovoljstvo organizacijom turnira.

-Turnir je organizovan na najvišem nivou i sve čestitke upućujem organizatorima, koji se iz godine u godinu trude da ovu manifestaciju podignu na još veći nivo, što bi trebao da bude primjer ostalim odbojkaškim sredinama u Republici Srpskoj – rekao je Drašković.

Prvo mjesto u konkurenciji seniorki je osvojila ekipa “Pekara Obeliks”, koja je u finalnoj utakmici poslije velike borbe savladala “OK Kotor Varoš”.

Za najbolju igračicu turnira proglašena je članica pobjedničke ekipe Dijana Kalamanda.

-Nijanse su odlučile da na kraju slavimo na smotri odbojke koja postaje prepoznatljiva po kvalitetu i organizaciji ne samo u Kotor Varošu, nego i u Republici Srpskoj – istakla je Kalamanda.

Za najmlađe članice Odbojkaškog kluba “Kotor Varoš” je organizovan Festival odbojke, a najviše uspjeha su imale djevojke iz ekipe “Drijemašice” u pionirskoj konkurenciji, a kod mlađih pionirki trijumfovala je ekipa “Kotor Varoš”.

Diplome, medalje, pehare i novčane nagrade najuspješnijim ekipama i pojedincima uručili su mačelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan, član Upravnog odbora Odbojkaškog saveza Republike Srpske /UO OSRS/ Slobodan Petrović i direktor JU “Centar za kulturu, sport i informisanje” Dragan Zeljković.

-Šesto izdanje tradicionalnog turnira u Kotor Varošu je okupilo vrhunske igrače odbojke na pijesku iz Slovenije, Srbije i Republike Srpske, što je potvrda odličnog rada i entuzijazma ljudi iz organizacionog odbora – istakao je član UO OSRS Slobodan Petrović.

Turnirom u odbojci na pijesku, uz učešće 18 ekipa u dvije kategorije, je završeno Kotorvaroško sportsko ljeto, koje su zajednički organizovali opština Kotor Varoš i JU “Centar za kulturu, sport i informisanje”.