Ove godine se navršiće se devet decenija otkako je u Kotor Varošu osnovan fudbalski klub Sloga. Pred drugi svjetski rat klub je dobio naziv Zmaj. Poslije oslobođenja prerastao je u Bobas, a zatim u Mladost.

Kotorvaroški klub je 1952. godine dobio ograđen stadion. Inicijator uređenja novog igrališta bio je tadašnji predsjednik kluba Rade Filipović.

Povodom otvaranja stadiona odigran je prijateljski susret između Mladosti i banjalučkog Borca. Stariji Kotorvarošani se sjećaju da su u sastavu Borac igrali Knez, Spaho, Jurić, Banjac, Cindrić… U sezoni 1953/54. Mladost se takmičila u podsaveznoj ligi, što je bio najvredniji dotadašnji uspjeh.

U susretu sa cazinskom Krajinom Kotorvarošani su izgubili na svome terenu sa 1:2. Mladost je izborila pobjedu u revanš susretu sa 3:2. U trećoj utakmici u Banjaluci Mladost je slavila sa 2:1.

Na jednom susretu odigranom 1953. godine ekipa je nosila natpis “Ne damo Trsta”. Za Mladost su na tom susretu nastupili: Milenko Hrnjez, Petar Džakula, Suljo Karaselimović Joja, Kjazim Hatiselimović, Sakib Zaimović Ćućo, Midhat Verem, Hamdija Dizdar, Ismet Verem, Jakša Svalina, Neko Miljević i Ahmet Verem.

Danas je Mladost član Regionalne lige Grupa Zapad, i u svom okrilju ima sve selekcije od pjetlića do seniora, sa oko 160 članova.  Za avgust je planirana i proslava velikog jubileja, ali sve najviše zavisi od financija. U planu je da gost Kotor Varoša bude FK FK Dornah iz Minhena, sportski i fudbalski prijatelji Mladosti, koji već četiri godine ugošćuju klince iz Kotor Varoša. Trebalo bi da bude i drugih manifestacija u sklopu turnira,ali sve to najviše zavisi od toga koliko će klub moći se isprsiti. Devet decenija zaslužuje pažnju, jer poslije nje slijedi i onaj veliki jubilej jedan vijek, a to je već impresivno. FK Mladost Kotor Varoš, simbol malog kluba, koji je u nekim segmentima uvijek bio veliki,…