Kotorvaroški fudbalski veterani pobjednici su 5. Međunarodnog turnira prijateljstva, koji je održan u Kotor Varošu, a na kojem su učestvovali i veterani iz Srbije i Republike Srpske.

Kotorvarošani su u konkurenciji osam ekipa ostvarili maksimalan učinak od četiri pobjede i sasvim zasluženo osvojili prvo mjesto. U finalu su nadvisili ekipu Sokobanje rezultatom 2:0, dok su veterani iz Saničana u borbi za treće mjesto savladali Prijedorčane sa 4:1.

Peto mjesto je pripalo drugoj ekipi fudbalskih veterana iz Kotor Varoša, šestoplasirani su igrači iz Đurđeva /Srbija/, Apatin je zauzeo sedmo mjesto, dok su “Sašini prijatelji” okončali turnir kao osmoplasirani.

Član pobjedničke ekipe Zoran Stolić je istakao da su nijanse odlučivale o pobjedniku.

-U izuzetno jakoj konkurenciji smo odbranili titulu, ali najbitnije je da njegujemo tradiciju i širimo prijateljstva sa našom braćom iz Srbije i ekipama iz okruženja – poručio je Stolić.

Predstavnici fudbalskih veterana iz Sokobanje, Apatina i Đurđeva ocijenili su da je turnir organizovan na vrhunskom niovu, čime su domaćini pokazali zašto su prepoznatljivi u regionu.

Treći put je na turniru učestvovala ekipa “Sašinih prijatelja”, koji na ovaj način čuvaju sjećanje na najmlađeg majora Vojske Republike Srpske Aleksandra Saše Petrovića, koji je preminuo prije četiri godine.

– Ovakva vrhunska organizacija i gostoprimstvo se samo mogu doživjeti u Kotor Varošu, jer su domaćini maksimalno posvećeni i angažovani da se svi mi osjećamo kao kod svoje kuće – poručili su radne kolege i Sašini prijatelji, koji su zajedno sa delegacijama ostalih ekipa učesnika položili cvijeće na spomen-obilježje.

Sudijski tandem Ličina – Škrbić je odlično obavio posao, a kako sami kažu, odavno se nisu prijatnije osjećali.

Svojim prisustvom turnir je uveličao i predsjednik Svjetske organizacije Roma Toti Dedić, veliki prijatelj kotorvaroških veterana, sa kojima zajednički radi na promociji borbe protiv rasizma i diskriminacije na fudbalskim terenima.

Učesnici turnira su posjetili i imanje čuvene travarke iz Dabovaca Ljubice Marković, koja je i ovaj put svojim proizvodima obradovala goste.

– Zahvaljujući Slobodanu Petroviću uspostavila sam saradnju sa veteranima iz Sokobanje i Apatina, a sada i sa njihovim vršnjacima iz Đurđeva, znam koliko je truda potrebno da se sve organizuje na vrhunskom nivou i ja samo mogu reći da ću biti podrška našim veteranima u njihovom nastojanju da promovišu lokalnu zajednicu kroz sport i rekreaciju – istakla je Markovićeva.

Pehare i diplome svim učesnicima turnira su uručili direktor banjalučke filijale “Grawe” osiguranja Goran Bunić, generalni direktor preduzeća “Euromont” Miomir Maglov i predsjednik Udruženja za promociju i značaj sportske rekreacije Slobodan Petrović.

Peti Međunarodni turnir prijateljstva u malom fudbalu “Kotor Varoš 2022” zajednički su organizovali opština Kotor Varoš i Udruženje za promociju i značaj sportske rekreacije, uz podršku preduzeća “Euromont” i istaknutog sportskog radnika iz Švajcarske Zorana Kovačića, nekadašnjeg fudbalera kotorvaroške “Mladosti”.

REZULTATI
FINALE: KOTOR VAROŠ – SOKOBANJA 2:0
ZA 3. MJESTO: SANIČANI – PRIJEDOR 4:1
ZA 5. MJESTO: KOTOR VAROŠ 2 – ĐURĐEVO 0:0 /penalima 3:2/
ZA 7. MJESTO: APATIN – SAŠINI PRIJATELJI 1:1 /penalima 2:1/