Fudbalski veterani Kotor Varoša učestvovaće na prestižnom međunarodnom turniru u malom fudbalu u Murskoj Soboti, koji će se održati od 4. do 6. novembra.

Riječ je o tradicionalnom turniru koji okuplja 16 ekipa iz Slovenije, Hrvatske, Mađarske, Austrije i Republike Srpske.

Kotorvarošani su prije četiri godine osvojili titulu na ovom međunarodnom turniru, a taj rezultat je predstavljao početak uspješnih nastupa širom regiona.

– Postali smo prepoznatljivi u regionu zbog načina na koji promovišemo našu lokalnu zajednicu i želje da sklapamo nova prijateljstva. Ovakvi susreti imaju neke posebne draži koje nadmašuju sam pojam sporta i takmičenja, jer simbolizuju vitalnost sporta i igre, kao jedne od najdubljih ljudskih potreba – rekao je predsjednik Udruženja fudbalskih veterana Kotor Varoša Slobodan Petrović.

Fudbalski veterani su istinski sportski ambasadori Kotor Varoša i u proteklom periodu su ostvarili prijateljstva sa vršnjacima iz brojnih gradova Srbije, Slovenije i Hrvatske.

Brojni privredni subjekti sa područja opštine i Republike Srpske u kontinuitetu podržavaju njihove nastupe, a njima su se priključile i “Pošte Srpske”.

– Mi smo prepoznali aktivnosti kotorvaroških fudbalskih veterana, a zahvaljujući njihovim nastupima u inostranstvu i zemljama okruženja i mi smo dio sportske priče, koja ima za cilj da promoviše rekreaciju i zdrav život – rekla je Snježana Martić, zamjenik direktora “Pošta Srpske”.

Zahvalni na novoj sportskoj opremi, koju će promovisati na turniru u Murskoj Soboti, Kotorvarošani su izrazili uvjerenje da će ova saradnja biti nastavljena na obostrano zadovoljstvo i u narednom periodu.

Godine nisu prepreka za sport, a to najbolje potvrđuju fudbalski veterani Kotor Varoša, kojima i pojedini profesionalni sportisti mogu da pozavide na snazi i entuzijazmu.