Član Košarkaškog kluba Modriča Dušan Jovanović izabran je za najboljeg sportistu opštine Modriča u 2018. godini.
Na tradicionalnoj 23. manifestaciji, održanoj u Srpskom kulturnom centru, za najbolji sportski kolektiv proglašen je Odbojkaški klub Modriča, a trener ovog kluba Lazo Cvijić izabran je za najboljeg trenera u 2018. godini.

Opštinska komisija za izbor sportiste godine dodijelila je priznanje “Najbolji sportski radnik” u 2018. godini Petru Jeliću, predsjedniku Fudbalskog kluba Alfa Modriča.

Posebno priznanje dodijeljeno je Helikopterskom servisu Republike Srpske za transport do Beograda i spasavanje života Filipa Cvijića, mladog sportiste iz Modriče.

Priznanja najboljim sportistima i Helikopterskom servisu Repbulike Srpske uručio je načelnik opštine Modriča Mladen Krekić, koji je rekao da su sportisti i sportski kolektivi Modriče u prošloj godini, uprkos skromnim finansijskim sredstvima, ostvarili dobre rezultate.

-Opština će nastaviti podršku sportistima koji svojim rezultatima na najbolji način predstavljaju ovu opštinu u zemlji i inostranstvu –rekao je Krekić.

On je posebnu zahvalnost iskazao Helikopterskom servisu Srpske za humanu akciju u kojoj je 28. avgusta prošle godine spasen uzoran mladić, sportista i učenik sa prostora Modriče.

Zavaljujući u ime nagrađenih, Jovanović je istakao da je do priznanja došao upornim radom, zalaganjem i uz stručnu podršku trenera Košarkaškog kluba Modriča, prvoligaša Republike Srpske.

Jovanović je član kadetske reprezentacije BiH.

Pilot Helikopterskog servisa Repbulike Srpske Zoran Brestovac rekao je da je priznanje dobijeno u Modriči dodatna motivacija Helikopterskom servisu u realizaciji operacija vazdušno-medicinskog transporta.

– Operacije vazdušno-medicinskog transporta su prioritetne aktivnosti Helikopterskog servisa Srpske – rekao je Brestovac.

On je podsjetio da je za kratko vrijeme Helikopterski servis realizovao 131 akciju vazdušno-medicinskog transporta na prostoru Repbulike Srpske i Srbije.