Nikola Kopanja  rođen  je  27. novembra 1996 godine u Banjaluci, a fudbal je počeo da trenira sa osam godina u Poletu iz Dragočaja.

Velika brzina, sposobnost da kreira „tunel” kroz noge protivniku, garniranim hicima u protivničku mrežu, vrlo brzo su ga odvojili od vršnjaka i čaršijom pronijeli glas: „u  Dragočaju ima jedan mali”.

OFK Sport Team je bio najbrž i sa 14 godina je došao u jednu  od najboljih škola u Republici Srpskoj  na završnu glazuru i definitivno ogoljenje fudbalskih tajni.

Sa 19 godina igrao je u prvom timu Željezničara sa “Predgrađa” rame uz rame sa Krunićem, Medićem  i Markovićem  činio  je nezaustavljivu lokomotivu koja je  pokorila Regionalni zapad.

Ovog ljeta plavi dres Želje zamijenio je za dres Karanovca. Na zelenom terenu proveo je  1.234 minuta, postigao je dva gola i nezamjenjiva je karika u  timu sa “Šljunkare”.  Nisu igre Nikole ostale nezapažene, pa su na njegovu adresu došle ponude. Nikola je za naš portal prokomentarisao polusezonu iz sebe  i ambicije  Karanovca u proljećnom  dijelu sezone.

Karanovac je drugi. Da li je moglo bolje?

– Naravno da nisam zadovoljan plasmanom na tabeli! Mogao je i morao biti bolji plasman. Kiksali smo nekoliko puta i to sa ekipama iz donjeg dijela tabele.  

Da li to znači da se odričete borbe za prvo mjesto?

– Nikako! Karanovac može puno tog još, naravno da možemo do prvog mjesta. Iako šest bodova na oko zaostatka za Dubravama izgleda teško dohvatljivo, već u prvom kolu na “Šljunkari” baš čekamo lidera i eto prilike da prednost prepolovimo.

Kako ocjenjuješ svoje partije na zelenom terenu?

– Mogu i bolje!  Dobro sam počeo, ali kako sam bližio kraj prvenstva popustio sam. Ne znam pravi razlog, i ekipa je igrala u ritmu toplo-hladno. Dva pogotka je malo, ali na proljeće ako i dalje budem u timu daću sve od sebe da popravim saldo.

Osvojio se titulu sa Željom, a onda odlazak s “Predgrađa. Zašto?

– U Želji je bilo sjajno igrati, bili smo baš kao jedna velika pozitivna porodica.  Utakmicu baš protiv Karanovca pamtiću do kraja života, naravno i  gol koji sam postigao. Taj meč je možda i riješio putnika u viši rang. Ne bi ja da pričam  što sam  otišao iz Želje,…

Kako Nikola provodi slobodno vrijeme?

– Najčešće gledam utakmice, igram Playstation i naravno treniram. Manje više kao i svi koji žele sportski živjeti.

Zašto si uzeo dres sa brojem 91?

–  Navijam  za Partizan, volim Alena Stevanovića,  ali  moj idol je brazilski velemajstor Neymar. Taj broj je bio slobodan, nema tu nikakve simbolike.

Da li će Kopanja i na proljeće nostiti  dres Karanovca ?

– Imam dvije ponude  ali ne bih da ja otkrivam imena tih  klubova. Za sad sam u Karanovc, a  vidjećemo šta će da bude.

G. Popović