Kompanija “Meridian” u saradnji sa Gradom Banjalukom obezbijedila je 30 tableta za djecu iz Udruženja porodica sa četvoro i više djece „4+“ .

Ovu vrijednu donaciju porodicama uručili su u Domu omladine gradonačelnik Draško Stanivuković i menadžer korporativnih poslova kompanije Meridian, Nikola Milisavljević.

-Posao gradonačelnika je umnogome lakši i jednostavniji kada imate podršku društevno odgovornih kompanija, kao što ovaj put imamo donaciju kompanije Meridian za mališane iz Udruženja „4+“, na čemu smo im zahvalni – naveo je Stanivuković.

Kako je naveo, djeca se raduju ovim tabletima, koji će im mnogo značiti i ovo je jedan od načina kako možemo pomoći našim porodicama.

-Uz besplatne udžbenike, naš plan je da nakon 20 godina čekanja zahtjeva Udruženja „4+“ plus za besplatanim prevozom, sada riješimo to pitanje. Pronašli smo finansijski okvir i mogućnost putem rebalansa budžeta i ponosan sam što će Banja Luka u tom kontekstu biti prvi grad koji će od 1. novembra obezbijediti besplatan prevoz za srednjoškolce i studente – rekao je gradonačelnik.

To su, prema njegovim riječima, značajne uštede za porodice – od 1.000 do 1.500 KM na godišnjem nivou, u zavisnosti od broja djece u porodici i dijela grada u kojem žive.

Takođe, važna mjera Grada koja slijedi jeste podrška svim porodiljama.

-Svaka majka koja rodi, svih 12 mjeseci imaće veću platu, a nezaposlene majke dobiće direktnu novčanu podršku Grada. Sve je to uvod u nacionalnu penziju na nivou Republike Srpske za šta defintivno ima novca – zaključio je gradonačelnik.

U ime komapnije Meridian, menadžer korporativnih poslova Nikola Milisavljević kazao je da s obzirom na situaciju u kojoj se nalazi naš obrazovni sistem, ali i naše porodice i djeca, da su se odlučili na donaciju tableta, kako bi djeci pospješili učenje, ali i olakšali roditeljima.

-Koristim priliku da se zahvalim Udruženju porodica „4+“ na saradnji, kao i gradonačelniku Drašku Stanivukoviću i njegovom Kabinetu na aktivnom angažmanu povodom ove akcije, te na ideji da se akcija sprovede – naglasio je on.

Plan im, kako je rekao – da i u narednom periodu nastave sa ovakvim akcijama, ali i saradnju sa Gradskom upravom, jer su kako ističe – zaista imali pozitivna iskustva.

-Želja nam je da svojim primjerom podstaknemo druge kako bi naš obrazovni sistem opstao u vremenu pandemije – zaključio je Milisavljević.

Predsjednik Udruženja porodica sa četvoro i više djece „4+“ Jovan Radovanović zahvalio je u ime svih poridica na ovoj vrijednoj donaciji.

Ovo će mnogo značiti, posebno ukoliko nastava opet bude onlajn, da im služi za svakodnevnu upotrebu – kazao je on.

Istakao je da sa dolaskom nove administracije postižu značajnije rezultate u saradnji sa gradonačelnikom i Gradskom upravom.

Meridian – lijepa strana života