Kompanija Meridian, od početka pandemije, nastojala je pomoći lokalnim zajednicama na nekoliko kontinenata i njen doprinos u tome je impresivan.

Kompanija Meridian predstavila je svoje rezultate u borbi protiv pandemije za 2021. godinu i saopštila da je donirala više od 1.000.000 evra projektima i humanitarnim organizacijama, obuhvativši više od 350 bolnica i medicinskih centara u Evropi,  Južnoj Amerci i Africi.

Već više od 18 mjeseci Meridian podržava bolnice i medicinske centre, sigurne kuće, centre za transfuziju, gerontološke centre, udruženja socijalne pomoći i zdravstvene ustanove širom jugoistočne Evrope, Evropske unije, Južne i  Srednje Amerike, Afrike i Azije.

Kompanija se takođe udružila sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom (WHO) kako bi pomogla u njenom globalnom planu pomoći i solidarnosti u borbi protiv Covid-19. Zahvaljujući kompanijama kao što je Meridian, SZO je uspjela podržati najranjivije zemlje svijeta u njihovim naporima da uvedu kampanje odgovora na COVID-19. Meridian je rekorder te vrste u kampanji saniranja socijalno-ekonomskih posljedica pandemije.

Pored brojnih aktivnosti ove kompanije širom svijeta, Meridian je poseban značaj stavio na borbu i saniranje posljedica korona virusa u našem regionu. Širom BiH brojne aktivnosti i donacije dokaz su da zajedništvo može pobijediti sve, pa čak i najgore što vrijeme stavlja pred nas. Gotovo da ne postoji grad u BiH koji aktivisti kompanije Meridian nisu posjetili.

Kako su usred pandemije aktivne i druge teške bolesti, Meridian godinama svojim donacijama podržava borbu djece, njihovih roditelja i nacionalnih humanitarnih udruženja za pravovremeno liječenje SMA.

Naše su zajednice testirane i na iskušenju kao nikada prije – zato nas primjer Meridiana podsjeća da je globalna solidarnost jedina održiva vrijednost u vremenima neizvjesnosti.