Predsjednik Fudbalskog saveza BiH Elvedin Begić proteklih dana boravio je kao glavni predstavnik krovne kuće bh. fudbala utakmici finala UEFA Superkupa u Skoplju.

Ne bi bilo ništa čudno da prvi čovjek jednog europskog saveza uživa poziv predsjednika UEFA-e na utakmicu najvišeg ranga, da Begić 1. jula zbog privatnih i drugih poslovnih obaveza nije predao ovlaštenja i dužnosti potpredsjedniku FS BIH Miloradu Sofreniću.

U pokušaju razjašnjenja nastale konfuzije kontaktirali smo i FS BiH.

– Još uvijek je na snazi primjena člana 41.7. Statuta FS BiH, koja je predložena na sjednici Izvršnog odbora FS BiH održanoj u Čitluku 01.07.2017., a prema kojem Prvi potpredsjednik preuzima ovlaštenja i dužnosti Predsjednika – potvrđeno je iz press službe Fudbalskog saveza BiH.

Svi ljubitelji bh. fudbala nadaju se da se radi o propustu u organizaciji, a ne o ponavljanju manira nekih bivših rukovodstava FS BIH kojima su službena putovanja, dnevnice i drugi ugođaji bili važniji od njihovog angažmana za bolje sutra bh. fudbala.

Očigledno da Begić i dalje farba, kojom bojom nije ni važno, ali može mu se. Malo predsjednik, pa malo nije. Kad su problemi, daj glupog Sofrenića, kad je slikanje zvijezdama Mančestera i Reala, može i Dino.

“U svakom pogledu sve više napredujem, u svakom pogledu sve više napredujem, u svakom pogledu sve više napredujem”….