Piše: Miro Bjelić

Kod osnivanja Regionalne SEHA lige usvojena su određena pravila, a konačnu riječ u vezi sa učešćem ima matični savez, u našem slučaju Rukometni savez  BiH.

Šampion ima startni “broj jedan”

Dolaskom ove uprave na čelo Borca, zajedno sa Vladimirom Brankovićem, došli smo do toga da Borac nije mogao da igra SEHA ligu! Dobro se sjećate kako je taj isti Vladimir Branković napadao SEHA ligu i njeno rukovodstvo, te prijetio da će ih tužiti!

Eto, ja ga sada pitam zašto nisu on ili Borac tužili organizatore SEHA lige.

Rukometni savez BiH je imao zadatak da odredi ekipe koje će učestvovati u SEHA ligi. Upravno odbor RS BiH donio je tada odluku da prvak BiH direktno učestvuje u SEHA ligi, ali i da ima obavezu da učestvuje, odnosno da se priključi završnom dijelu plej-ofa za prvaka BiH. Takođe, automatski je prvak u plej-ofu zauzimao poziciju “broj jedan”. Pa zato i jeste prvak BiH! Pitam se zašto novi Rukometni savez BiH nije pročitao normativna akta Saveza i tamo gdje im ne odgovara izvršio izmjene?

A za taj svoj propust okrivljuju Komesara takmičenja, Zdanka Alpezu! Zaista to nema smisla!

Koga Marinko nije potkovao “Bemicama”

A zato i nisu imali kvoruma u Bugojnu, zaboravili su da su Hrvati ozbiljni u vođenju klubova, bez obzira o kojem sportu je riječ!

Na žalost, naši predstavnici bez ikakvih prethodnih provjera samo lupetaju i poslije prenose stvari na politiku i nacionalizam. Sramota!

Tako je nedavno član Upravnog odbora Borca, Goran Selak, napao ministarstvo civilnih poslova, ne poznavajući uopšte proceduru proceduru dobijanja nova!

Rukometni klub Borac se tako ponaša u Republici Srpskoj – “treba nam toliko ili gasimo klub!” (Vladimir Branković), ali ne može u BiH.

Da bi neko prihvatio da radi u Savezu ili klubu mora prvo da dobro prouči normativna akta, a ne da lupa “kao Maksim po diviziji!”.

A to što od Marinka Umičevića prave otirač (Vladimir Branković i Saša Kondić), samo govori o tome da ih taj isti Marinko nije dovoljno potkovao “Bemicama”!

U Borcu nemaju ni viziju ni program

Ovo što se danas radi u RK Borac najbolje govori o tome da ljudi u klubu uopšte nemaju ni viziju ni program!

Kakva je glupost potpisivati ugovore sa igračima na jednu godinu, a onda ti isti domaći igrači odlaze u druge sredine, poput Visokog i Vogošće…

Zašto se javno ne kaže da Borac nema adekvatnog trenera za velike rezultate jer je ovaj trener samo potrčko Kondiću i Brankoviću.

Pitam se i zašto više Dean Knežević nije trener mlađih kategorija kada su ga svi hvalili kako dobro radi sa tim uzrastom? Šta će sada biti sa njegovim sinom za kažu da je izuzetno perspektivan igrač? Da li će otac htjeti da potpiše ugovor sa Borcem?

Baš vas boli za Borcem!

Žal za Salmanom

Meni je žao što za vrijeme vladavine Miroslava Mikeša nisam uspio da u Borac za sponzora dovedem Nermina Salmana. Kada sam, tada, na klupskoj skupštini predložio da se uz ime Borac pridoda ime sponzora “Karat group”, potcjenjivački i krajnje neukusno mi je dobacio Zdravko Rađenović, i ja sam odustao! A da smo na to pristali, danas bi Borac igrao važnu ulogu u Evropi. Ali, njima nije odgovarao Salman sa kojim nije bilo šale! Dok je vodio sarajevsku Bosnu, godinama su bili prvaci BiH, postavio je ljestvicu na viši nivo, ali je bez problema nabavljao novac za klub, a ni igrači se nisu mogli požaliti na primanja u to vrijeme. Bio je veoma strog, ali i veoma korektan, a danas je van rukoemta i radi kao menadžer nekoliko slovenačkih preduzeća u Abu Dabiju.