Banjalučani su masovnim okupljanjem ispred Hrama Hrista spasitelja obilježili duhovski utorak.

Grad se pobrinuo da sve podsjeća i prođe u duhu nekadašnjeg vašara a i da na njega podsjeća upućene vjernike, te je organizovao postavljenje štandovi koji su privukli pažnju kako brojnih vjerujućih banjalučana tako i brojnih turista. Nastavljena je i tradicionalna kočijada koju je prekinula korona i neočekivana smrt njenog pokretača, idejnog tvorca i osnivača Slaviše Krunića.

Petnaestak kočija  predvođenih sa nekoliko konjanika, na čijem čelu je jahao gradonačelnik Draško Stanivuković, prodefilovalo je ulicama Grada do Hrama Hrista spasitelja gdje su burnim aplauzom dočekani od brojnih građana. Vašar je trajao do kasnih poslijepodnevnih časova a pažnju građana i brojnih turista su, pored kočijade privukli programi  Kulturno umjetničkih društava tradicionalnim plesovima i pjesmama.

Podsjećamo da Srpska pravoslavna crkva i njeni vjernici slave Duhovski utorak, trećeg dana, jednog od najvećih praznika koji znamo kao Duhovi, Trojica ili Silazak Svetog Duha na Apostole a koji se obilježeva 50. dan posijle Vaskrsa i deseti dan poslije Spasovdana. Kao i prethodna dva dana i u (Duhovski) utorak je crveno slovo.

Duhovi predstavljaju i rođendan hrišćanske crkve, a nazivaju se još i Trojičin dan.