I drugoligaški Zapad došao je na svoje!

U subotu kreću okršaji za bodove, vidjećemo kako će to sve izgledati bez publike, sa kovid uputstvima….

Pripremni period je iza nas, i teško je napraviti paralelu, ko sa kakvim ambicijama ulazi u ovo takmičenje, jer gotovo, niti jedna ekipa nije istakla kandidaturu za sami vrh, ali barem, neke konture se naziru.

Iako ne zvanično, iz Žeravice stižu signali da su konačno spremni za Prvu ligu, a kud će bolja provjera od komšijskog obračuna sa Dubravama! Duel uvijek neizvjestan, ali u terminu od 18 časova, koji nije bio čest u “SC Drago Kovačević”. Treneri Vranješ i Dragosavljević imaju brige, ali i adute za ovaj meč, pa ćemo s nestrpljenjem iščekivati krajnji ishod.

U Trnu sudar dvije Sloge! Srpčani imaju sasvim solidnu ekipu, ali i sastav koji predvodi Milan Stanivuković ponovo izgleda moćno, i ovo je potencijalna mina 1. kola, gdje bi mogli uživati u obilju pogodaka….

Na mrkonjićke “Luke” stiže Progres, meč u kojem je Sloboda favoriti, ali fudbal i jeste najpopularniji upravo iz razloga što favoriti ne pobjeđuju uvijek.

Mnogo vatre moglo bi biti i u Omarskoj gdje gostuju Laktaši, koj sa klupe predvodi Darko Maletić, a opet domaćin s druge strane zaista izgleda silno.

U Donju Slatinu stiže novi drugoligaš Čelinac, i barem prema najavama predsjednika Mladosti Dragana Aranđića, ovaj klub ima poprilično visoke ambicije.

Na “Radolinki” gledaćemo sudar eks prvoligaša Proletera i šamačkog Borca, dok u Hambarine putuje Polet. Neizvjesni dueli, barem na papiru….

Parovi 1. kola:

Subota, 18 časova

Proleter – Borac (Š), sudije: Nemanja Šestić, Mišo Mačkić (oba iz Banjaluke) i Rajko Todorović (Čelinac), delegat: Saša Adamović (Kozarska Dubica), kontrolor: Dalibor Anđić (Omarska).

Sloga (T) – Sloga (S), sudije: Vladimir Ančić (Prnjavor), Slaviša Šarić i Branislav Zvijerac (oba iz Gradiške), delegat: Slavko Pančić (Doboj), kontrolor: Dragan Nišić (Šamac).

Jedinstvo – Dubrave, sudije: Nikola Tadić, Milan Simić (oba iz Banjaluke) i Vladan Todorović (Čelinac), delegat: Bojan Milanković (Kozarska Dubica), kontrolor: Radenko Kukavica (Novi Grad).

Sloboda (MG) – Progres, sudije: Duško Puvača (Novi Grad), Bojan Džepina (Prijedor) i Dragan Rajlić (Novi Grad), delegat: Predrag Pajić (Šamac), kontrolor: Stojan Stefanović (Modriča).

Nedjelja, 18 časova

Mladost (DS) – Čelinac, sudije: Nemanja Davidović, Miloš Kovačević i Milan Basrak (svi iz Prijedora), delegat: Milan Ćibić (Banjaluka), kontrolor: Nikola Crnadak (Laktaši).

Brdo – Polet 1926, sudije: Aleksandar Railić (Derventa), Nikola Garić i Dejan Lazić (oba iz Doboja), delegat: Branko Tripić (Prnjavor), kontrolor: Predrag Đurđević (Prnjavor).

Omarska – Laktaši, sudije: Dejan Radić, Dejan Lazić i Ljubiša Lukić (svi iz Modriče), delegat: Goran Balaban (Banjaluka), kontrolor: Željko Vukić (Banjaluka).