Istinski ljubitelji fudbala ostali su zatečeni činjenicom da su termini premijerligaša Krupe i prvoligaša Borca gotovo identični! Tako je bilo u prva dva kola kada su snage odmjerili Krupa – Radnik sa jedne, odnosno Borac – Slavija sa druge strane, te nakon sedam dana: Krupa – Olimpik i Borac – Kozara. Oni najzagriženiji ljubitelji fudbala jurili su da gledaju premijerligaški fudbal u Krupi na Vrbasu, pa su onda jurcali po opasnom kanjonu Tijesno da stignu na poslednjih pola časa fudbalske predstave na Gradskom stadionu. A, zar je moralo biti tako, da jedina dva kluba u banjalučkoj regiji igraju u gotovo u istom terminu?

Ko je krivac, i lako i teško je pogoditi. Ali ako se malo pogledaju obaveze, jasno je da je Krupin manevarski prostor bio i te kako manji od onoga iz Platonove ulice. Prije svega zbog dogovorenih prava tv prenosa. S obzirom da nema reflektore, klub iz Krupe na Vrbasu imao je samo jedan dnevni termin od 17.30 časova.

S druge strane Borac je mogao mnogo toga, ali na kraju se odlučio za poklapanje termina. Da li je time oštetio Krupu, ili sebe, čelnici sa Gradskog stadiona najbolje znaju sami, ali kada na tribinama po ljetnjom vremenu sa atraktivnim protivnicima kao što su Slavija i Kozara imate oko 1.000 gledalaca, postavlja se pitanje šta će biti kada u Banjaluku dođu Podrinje, Sutjeska, Zvijezda 09,….

Borac nema problema sa tv pravima, jer prenosa sa Gradskog stadiona i nema. Noćni termin polovinom avgusta mogao je biti i 20 časova, ili 20.30, pa čak i 21 čas, a ne 19. A možda bi najbolja solucija bila da Borac igra nedjeljom, kako je godinama nastupao dok je bilježio zapažene rezultate u ligama bivše Jugoslavije. To žele i navijači, ali za njih malo ko ima sluha.

Uz sve to, Borac je sa FSRS mogao mijenjati bilo koji termin, gotovo na sam dan utakmice, ali nije želio, uz parolu “crkla moja krava, pa nek crkne i komšijina”.

I ono malo fudbalskih zaljubljenika se želi otjerati sa stadiona, a po svemu sudeći isti scenario čeka nas i u subotu, kada u Krupi gostuje vodeća Sloboda, dok na Gradski stadion stiže dobojska Sloga. Umjesto po 2.000 ljubitelja fudbala na obje utakmice, imaćemo po 1.000 nezadovoljnih. O pripadnicima sedme sile i da ne pričamo, a prozivke već stižu u stilu”bio si tamo, a nisi ovdje”, a i jednima i drugima je jasno da se u isto vrijeme ne može biti na dva mjesta.

Pogledati primjer Sarajeva ili do jučer Mostara mogao bi biti idealan kompromis, ali njega nema i pitanje je kada će biti. Do tada gledaćemo u satnicu i proklinjati što su se termini poklopili, neznajući da je jedan mig mogao odlučiti da sve bude drugačije,….