Ekipa Kluba malog fudbala Kotor Varoš trijumfovala je na 55. tradicionalnom turniru u malom fudbalu “Kotor Varoš 2023” savladavši sinoć u finalu sastav Marketi “AS” rezultatom 2:1, zahvaljujući golovima Đakovića i Vučića, dok je strijelac za poraženu ekipu bio Mirković.

Prethodno su u polufinalu Bašić, Đaković i drugovi nadvisili sastav Futsal tim “Doborovci” iz Gračanice rezultatom 5:1, dok su igrači ekipe Marketi “AS” bili bolji od ekipe “Glazure Gavrić” i slavili sa 2:1.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je član pobjedničke ekipe Lale Bašić, epitet najboljeg golmana ponio je njegov saigrač Ognjen Blagojević, dok je najbolji strijelac turnira Igor Mirković iz ekipe Marketi “AS”.

-Kako je turnir odmicao mi smo postepeno dizali formu i u finalu smo pokazali disciplinovanu igru i sasvim zasluženo osvojili prvo mjesto. Ujedno smo se revanširali našim protivnicima za poraz u grupnoj fazi turnira. Pohvalio bih organizaciju turnira, koji je po kvalitetu i broju ekipa bio među najboljima u regionu – istakao je najbolji igrač turnira Lale Bašić.

U konkurenciji preduzeća i javnih ustanova prvo mjesto je osvojila ekipa “Sporteka”, koja je odbranila titulu savladavši u finalu ekipu “Mehaničkih konstrukcija” nakon boljeg izvođenja kaznenih udaraca.

Za najboljeg igrača u ovoj kategoriji proglašen je član pobjedničkog sastava Bojan Maksimović, epitet najboljeg golmana je pripao njegovom saigraču Darku Trivunoviću, dok je najbolji strijelac Bojan Đekanović iz ekipe Šumsko gazdinstvo “Vrbanja”.

Pehare, diplome i novčane nagrade najuspješnijim ekipama i pojedincima uručili su načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan, njegov zamjenik Mladen Trivunović i članovi Organizacionog odbora turnira.
Na turniru je u dvije uzrasne kategorije učestvovalo ukupno 40 ekipa.
U zabavnom dijelu programa i prije finalne utakmice publika je uživala u nastupu Folklornog ansambla “Kotor Varoš”, a oni najsrećniji posjetioci su nagrađeni prigodnim poklonima kompanije “Mocart” i poklon bonovima privrednih subjekata koji su podržali ovu manifestaciju.

Generalni pokrovitelj turnira je bila opština Kotor Varoš, a uspješan organizator JU “Centar za kulturu, sport i informisanje”.