Najveći područni fudbalski savez u Republici Srpskoj je PFS Semberija, Majevica i Birač – Bijeljina. Međutim, u ovom savezu poštuju se druga pravila, procedure, o čemu smo već pisali. http://localhost/pfs-bijeljina-nije-u-fsrs/

Iako je potpredsjednik FSRS Dušan Marković potpisao odluku o visini troškova klubova, gdje je taksa za brisovnicu deset maraka, u PFS Bijeljina je 50 maraka. Marković je kadar PFS Bijeljina.

U doba korone, obustavljena je sva takmičenja na nivou cijele države. Jesu, takmičenja, ali ne i klupske obaveze po osnovu kotizacija, jer takva pravila važe u PFS Bijeljina. http://localhost/igrao-ili-neigrao-kotizaciju-moras-platiti/

Svi klubovi, njih 40, u tri grupe Područne lige (Posavina, Semberija i Birač) bili su dužni da plate po 500 maraka kotizacije za proljećnu polusezonu, iako nisu proljetos ni šutnuli loptu.

Iako su mnogi negodovali, na kraju, su svi platili, jer ih je Radika Marić, “alfa i omega” svih nepravilnosti u bijeljinskom savezu, suspendovao, pa nisu mogli registrovati igrače, dok ne izmire kotizaciju. Po ovom osnovu, PFS Bijeljina, je u svoju kasu, dobio 20.000 maraka (40 klubova x 500 KM).

O Radiki Mariću smo pisali,http://localhost/marici-iznad-propisa/ a i dalje pisati, sve dok ljudi koji vode fudbal ne shvate da mu nije mjesto u organima fudbalskih saveza, od najnižeg do najvišeg nivoa.