Da prijateljstvo sklopljeno na travnatim terenima traje zauvijek govori i dolazak fudbalskih majstora sa stadiona JNA svom prijatelju sa juga Republike Srpske Veselinu Klimoviću.

Rade Zalad, Nenad Stojković, Draško Cvetković, Refik Kozić, Miodrag Živaljevic i Bora Krkelić dogovorili su sastanak sa Klimovićem, a gdje drugo nego na stadionu u Policama.

Domaćin fudbalska legenda na golu i rekordera po broju nastupa u nekadašnjoj Drugoj fudbalskoj ligi SFRJ Veselin Klimović sa osmijehom na licu i pun emocija dočekao je svoje prijatelje.

– Prijateljstvo koje je iskovano na terenu ostalo je i do danas. Nema ništa ljepše nego kad ti dođu dojučerašnji protivnici na terenu u posjetu i kad evocirate uspomene. Presrećan sam jer sve nas veže zajednički duh, prijateljstvo, sjećanje na lijepe stvari i anegdote sa terena – kaže Klimović.

Golman Partizana Rade Zalad sjeća se kad je 1981. godine u Južnom logoru bio tri mjeseca na obuci.

– Ti dani su nezaboravni kao i moj dolazak na stadion u Policama kada sam gledao utakmicu sa FK ‘Jedinstvo’ iz Brčkog. Od tada je Klima moj veliki drugar i prijatelj – ponosno kaže Zalad.

Nakon stadiona, fudbalski mađioničari otišli su na Hercegovačku Gračanicu odakle se pruža prelijep pogled ne samo na Trebinje već i stadion u Policama. Tu su nastavili sa pričom oko najvažnije sporedne stvari na svijetu i druženjem.

Priči nikad kraja, a vrijeme prolazi. Došla je i noć i vrijeme rastanka, a dogovor je sklopljen da će se ponovo družiti u gradu podno Leotara. Toplo junsko popodne u Policama ispisalo je još jednu lijepu fudbalsku priču.

“Trebinjelive”