Šok u Dubravama!

U meču 12. kola na regionalnom Zapadu sastav iz Kladara nanio je prvi poraz lideru, i tako vratio neizvjesnost u ovaj rang takmičenja, jer sada Karanovac zaostaje samo četiri boda za Dubravama. Fudbaleri Kladara sve svoje šanse koje su imali na ovom meču pretvorilih su u gol.

Hladan tuš za domaće navijače servirao je Igor Savić u 10. minutu. Srđan Kostić je prekinuo napad Dubrava na sredini terena, poslao dugu loptu prema Stefanu Gajiću koji upošljava Igora Savića, a ovaj sa 20 metara dobro šutira i pogađa za 0:1.

Da su Kladari došli u Dubrave da se nadigravaju sa domaćim timom vidjelo se u 36. minutu. Grešku Igora Pilipovića iskoristio je Stefan Gajić, pronalašao Ristu Bijelića a ovaj sa peterca pogađa gol Siniše Mrkobrade za 0:2. Kladari su do kraj prvoga poluvremena, tačnije u 42. minutu, došli došli do još jednog gola. Ostoja Došlov  je izveo  korner sa desne strane, a Srđan Kostić na drugoj stativi zahvatio loptu glavom i poslao u mrežu za nevjerovatnih 0:3!

U drugom poluvremenu viđena je viktorija, igrači Dubrava opsjedali su gol Kladara, ali sastav Zorana Vranića se znalački branio. Dubrave su imale dobru šansu preko  najboljeg igrača  Mirze Hadžialagića, koji je dobro skočio poslije centaršuta Railića, ali Mrkobrada brani udarac glavom.  U 56. minutu Kladari su ostali sa igračem manje,  Srđan Kostić je dobio drugi žuti, pa po automatizmu i crveni karton, zbog nedozvoljeno oštrog starta na Nemanju Gavrića.  Srđan Berić je centrirao sa lijeve strane, pronašao usamljenog Merisa Demu, koji je uputio udarac, ali je  lopta ostala na prečki. Dubrave su do počasnog pogotka stigle u 80. minutu. Aleksandar Railić je izveo korner sa desne strane, lopta je pala u kazneni prostor gdje se najbolje snašao Mirza Hadžialagić za konačnih Dubrave -Kladari 1:3.

DUBRAVE – KLADARI 1:3 (0:3)

Strijelci: 0:1 Savić (10), 0:2 Bijelić (36), 0:3 Kostić (42), 1:3 Hadžialagić (80). Stadion: FK Dubrave. Gledalaca: 120. Sudija: Miloš Kovačević. Pomoćnici: Aleksandar Jevtić i Mladen Stupar (svi iz Prijedora). Delegat: Jovica Kojić (Banjaluka). Žuti kartoni: Berić (Dubrave), B. Dabić, G. Zelenac, Došlov, D. Dabić (Kladari). Crveni karton: Srđan Kostić (Kladari) u 56. minutu.

Dubrave: Mrkobrada, Radosavac, Hadžialagić, Janković, E. Demo (od 17. Berić), Gavrić, Glišić (od 46. Vukajlović), Zorić (od 67. M. Demo), Railić, Pilipović, Kisin.

Kladari: Radak, Nježić, Došlov, B. Dabić, Kostić, R. Zelenac, Savić (od 87. D. Dabić), Gajić, G. Zelenac (od 69. Jorgić), Jurišić, Bijelić (od 80. Dragojević).  

G. Popović