Kladari su u 17. kolu na regionalnom Zapadu napravili veliko izneneđnje savladavši u gostima Lauš (0:1)! Tako je četa trenera Zorana Vranića nastavila sa uspješnim partijama  ovog proljeća, pa su Kladarčani došli do trećeg mjesta sa 26 bodova.

Utakmica nije obilovala šansama, viđena je prava borba uglavnom na sredini terena. U prvom poluvremenu  nisu viđeni golovi, a može se samo izdvojiti dvije  poluprilike za Kladare koji je  imao napadač Nemanja Jaldić.

U drugom poluvremenu viđena je ista slika na terenu kao u prvih 45 minuta, ali Kladari su za nijansu bili bolji rivala od Lauša, stvarli su šanse pred  golom domaćih. Trenutak odluke se desio u 78. minutu. Ostoja Došlov je izveo korner , a Srđana Kostić glavom loptu  šalje u gol Marka Moconje za  ispostaviće se na kraju konačni rezultat ovog meča.

Mogli su Kladari i do 2:0, Nemanja Jaldić je izašao sam sa golmanom Lauša Markom Moconjom zaobišo ga,  šutirao, ali u posljednjim trenucima jedan igrač Lauša uklizuje  na gol liniji i tako spašava svoju ekipu.

LAUŠ – KLADARI 0:1 (0:0)

Strijelac: 0:1 Kostić (78). Stadion: OFK Lauš. Gledalaca: 150. Sudija:  Slaven Jelić (Teslić). Pomoćnici: Mišo Mačkić i Dejan Stjepanović (oba iz Banjaluke). Delegat: Zoran Vujat (Gradiška). Žuti kartoni: M. Moconja, D. Moconja (Lauš), Šestić (Kladari).

Lauš: M. Moconja, Cunjak, D. Moconja, Bošnjak, Lakić, Dobraš, Jorgić, Jovašević (od 46. Bojić), Prtija, Nikolić, Miljković (od 70. Bogojević).

Kladari: Kresović, Savić, Došlov, Lovrić, Dabić, R. Zelenac, Šestić (od 77. Janković), Kostić, Jalić (od 90. Nežić), G. Zelenac, Vučić (od 86. Nježić).

G. Popović