Košarkaški klub Igokea uplatio je 50.000 KM na račun Fonda solidarnosti za posebne namjene za saniranje posljedica virusa korona, a donacija će biti iskorištena za nabavku respiratora za neku od zdravstvenih ustanova u Republici Srpskoj.
Generalni menadžer ovog kluba Igor Dodik istakao je da Igokea na ovaj način nastavlja svoju misiju da kao sportski kolektiv društveno odgovorno djeluje i pomaže zajednici.

– U vremenu kada su i sportska takmičenja utihnula zbog pandemije koja pogađa svijet, smatramo da je sada najvažnije da što više ojačamo naše zdravstvo kako bi pacijenti dobili što bolju zdravstvenu zaštitu u ovim vanrednim okolnostima – rekao je Dodik.

Dodik je naglasio da je današnja donacija Igokee za kupovinu respiratora iskrena poruka da je solidarnost sada najpotrebnija”.

U saopštenju KK Igokee izražena je zahvalnost zdravstvenim radnicima za nesebično zalaganje da na najbolji mogući način bude odgovoreno svakodnevnim izazovima u vezi sa pojavom virusa korona, uz obećanje da će ovaj klub nastaviti da društveno odgovorno djeluje i doprinosi prevazilaženju trenutnog stanja sa što manje neželjenih posljedica.