Da je u bh fudbalu odavno sve trulo možda najbolje oslikava i događaj kojićemo opisati u narednim redovima…..

U meču 5. kola Premijer lige BiH u Gabeli između Goška i Tuzle Sitija (3:2) u 62. minutu sarajevski sudija Adis Mulahasanović napravio je teški previd, dosudivši kazneni udarac za goste kojeg nije bilo.

Idemo dalje…. Kontrolor na pomenutoj utakmici bio je kontroverzni Radoslav Kapor, koji je Mulahasanovića za takvu grešku “nagradio” sa 7.9, iako bi ocjena trebala biti mnogo manja. Da bi se dodvorio sarajevskoj sudijskoj kuhinji, ovakav ispad nije prijavljen niti za sporne momente na BHT -u, pa široki auditorijum uopšte nije imao priliku da vidi jedanaestarac koji je Mulahasanović tako brižno dosudio.

Postavlja se pitanje, zašto i za koga je sve pokriveno, i ko je u ovom slučaju najviše profitirao. Mulahasanoviću ovo nije prvi propust, i često ga kontrolori na “upute” vrha iz Sarajeva vade iz g…a. Ovaj put to je uradio Trebinjac Kapor, koji ionako od svojih problema teško može dignuti glavu. O Kaporu smo već ranije pisali, pokazivali uvjerenja, potvrde da je sve što je do sada postigao u sudijskoj branši, ustvari falsifikat!

Poslednje uporište u tome svemu dobili smo iz Županijskog Nogometnog saveza Dubrovnik, da Radoslav Kapor nikada nije polagao ispit za saveznog sudiju! To isto stiglo je i iz Beograda, gdje je baza podataka za bivšu Jugoslaviju, a podsjećamo da je Kapor sve ono što je polagao, a za to donosio falsifikovane potvrde, da je radio još prije rata, a falsifikovane potvrde koje su već sada predmet MUP-a RS i Tužilaštva BiH dobijao je u stvari u poratnim godinama iz kancelarije FSRS. Očigledno da fudbalska mafija i dalje nemiruje i da nas prava uzbuđenja tek čekaju, jer borba za badove, ali i privilegije se nastavlja…..