Boris Ostojić je sa Mihajlom Amidžićem predstavljao je posljednji bedem pred golom Laktaša u protekle dvije sezone. Odlaskom Amidžića, bedem je “spao” na Ostojića koji je tako ponio i kapitensku traku, ali obaveze i ono što se očekuje od najprijatnijeg iznenađenje prošlogodišnjeg šampionata Republike Srpske, nisu ništa manje, čak šta više!

-Velika je obaveza biti kapiten Laktaša, ali na neki način sam i ponosan na tu činjenicu, jer to je znak da sm ostavio trag u klubu koji besprijekorno funkcioniše u svim segmentima. Mislim da će nam sada biti sve još teže, jer više nismo novajlije, neko izneneđenje, već konstanta, i tada svi žele tvoj skalp, ali imamo odličnu ekipu, prepunu vrhunskih pojedinaca, ali prije svega naša snaga je kolektiv. Zdrava atmosfera u i oko klubu su najvažniji preduslov da sve funkcioniše kako treba, a taj slučaj jeste u Laktašima – kaže stameni štoper.

U novoj sezoni nove obavaze, pamtiće se treće mjesto iz prošle sezone, kao i finale Kupa Republike Srpske “Dr Milan Jelić”.

-Da, kada pogledamo iza sebe, bilo je odlično, iako lično mislim da je uz malo sreće moglo i bolje! Nismo imali nikakav pritisak tokom sezone, osim da igramo dobar fudbal, a onda je najlakše. Slično očekujem i u novom šampionatu, za razliku od nekih mi nismo istakli kandidaturu za najviši plasman, ali budite sigurni i da će se nas mnogo toga pitati! – napominje Ostojić.

A, rivali, biće ih, ali najviše kako kaže gledaće u svoje dvorište.

-Radnik i Rudar Prijedor su napravili ozbiljne ekipe, i to su potvrdili kroz izjave da žele borbu za vrh. Ja bi tu dodao i nas, jer godina je iza nas, nešto smo naučili iz svega, a kvalitet imamo, pa zato kažem da se možemo ponosati sa svima – samouvjereno je poručio Boris Ostojić.

Mnogo je dobrih napadača u šampionatu Srpske, ali Ostojić kaže da ima sreću što sa najboljim igra u istom timu.

– Bojan Marković definitivno! Kakve mi borbe vodimo na treningu, mogao bi dobar film da se snimi. Njemu bi dodao i Da Silvu, koji je takođe dobar i kompletan napadač. Ostalima čast, ali prolaza neće biti – zaključio je Boris Ostojić, novi kapiten Laktaša.